Pilotul finlandez de la Ferrari s-a impus fara emotii in Marele Premiu al Australiei, in timp ce dublul campion mondial Alonso a tras din greu pentru locul doi. Surpriza a venit de la Lewis Hamilton, care, la prima sa cursa in Formula 1, a luat loc p
Pilotul finlandez de la Ferrari s-a impus fara emotii in Marele Premiu al Australiei, in timp ce dublul campion mondial Alonso a tras din greu pentru locul doi. Surpriza a venit de la Lewis Hamilton, care, la prima sa cursa in Formula 1, a luat loc pe a treia treapta a podiumului.
Pilotul finlandez Kimi Raikkonen (Ferrari) a castigat in stil de mare campion prima cursa a sezonului 2007 de Formula 1, impunandu-se clar la Melbourne.
Plecat din pole-position, inlocuitorul lui Michael Schumacher al scuderiei italiene a mers fara greseala si a condus cursa de la un capat la celalalt, reusind ca, la final, doar alti cinci piloti sa termine Marele Premiu al Australiei in acelasi tur cu el.
Al doilea a sosit dublul campion mondial Fernando Alonso, care a avut probleme inca din start, monopostul sau McLaren fiind depasit de Heidfeld si de Hamilton, dupa ce in calificari isi asigurase a doua pozitie pe grila de start. Abia dupa doua opriri la boxe spaniolul a ajuns al treilea, iar pe coechipierul sau Lewis Hamilton l-a depasit abia dupa 45 de tururi. Acesta din urma a fost senzatia zilei, fiindca este un debutant in F1 si primul pilot de culoare din istoria "Marelui Circ" si a reusit o clasare finala pe locul trei. Spectacol a facut si brazilianul Felipe Massa, de la Ferrari.
Dupa ce a abandonat sambata, in calificari, acesta a plecat de pe ultima pozitie in cursa de ieri, dar a facut o cursa de urmarire splendida, care i-a adus in final locul sase in cursa, la cateva zecimi de secunda in spatele celui de-al cincilea clasat, Giancarlo Fisichella. In puncte au mai terminat Nick Heidfeld, al patrulea, Nico Rosberg, al saptelea, si Ralf Schumacher, al optulea.
Starul acestui sezon confirma ca Ferrari este principala favorita, McLaren incearca sa-i tina trena, iar BMW Sauber si Renault sunt si ele pe aproape, fiind asteptata deja a doua cursa a sezonului, programata pe 8 aprilie in Malaysia. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.