Demitere controversata
Presedintele Comisiei Electorale din Rusia a fost inlocuit din functie de Vladimir Putin, la doua zile dupa ce formatiunile favorabile actualului regim de la Kremlin au castigat alegerile regionale. Presedinte al Comisiei E
Demitere controversata
Presedintele Comisiei Electorale din Rusia a fost inlocuit din functie de Vladimir Putin, la doua zile dupa ce formatiunile favorabile actualului regim de la Kremlin au castigat alegerile regionale. Presedinte al Comisiei Electorale din 1999, Aleksandr Vesniakov a organizat doua scrutinuri prezidentiale. Noua autoritate electorala, care va gestiona alegerile prezident iale din 2008, isi va incepe mandatul in cursul acestei luni. Analistii sustin ca inlocuirea lui Vesniakov are legatura cu criticile lansate de el anul trecut, la adresa cresterii influent ei partidului Rusia Unita, fidel aliat al Kremlinului.
Asasinat la Tiraspol
Un membru al Partidului Patriotic din Transnistria a fost impuscat mortal, in capitala regiunii separatiste. Viktor Neumoin, in varsta de 50 de ani, era liderul filialei din Tiraspol a formatiunii, condusa chiar de fiul liderului Igor Smirnov. Partidul Patriotic, prorus, sustine independenta Transnistriei si consolidarea puterii prezidentiale. In timp ce membrii partidului sustin ca asasinatul reprezinta o crima politica, unele surse au precizat sub anonimat ca anchetatorii favorizeaza mai degraba ipoteza conform careia moartea politicianului are legatura cu activitatile lui comerciale.
Gonzales, pe faras
Un nou scandal pentru administratia americana. Congresmeni democrati, dar si republicani au cerut demiterea procurorului general Alberto Gonzales, in urma unei controverse starnite de eliberarea din functie, pe criterii politice, a opt procurori federali. Unii dintre acestia, demisi la sfarsitul anului trecut, se ocupau de anchete politice ce vizau puterea republicana. Colaborator fidel al presedintelui George W. Bush de peste zece ani, Gonzales anunta, saptamana trecuta, ca nu va demisiona si ca isi va lasa soarta in mainile liderului de la Casa Alba.


Despre autor:

Sursa: Umbraonline.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.