Nastase ar putea scapa de proces
Procesul de coruptie in care este inculpat fostul premier Adrian Nastase s-ar putea suspenda, ca urmare a unor exceptii de neconstitutionalitate ale unor texte de lege, invocate de avocati, Inalta Curte de Casatie

Nastase ar putea scapa de proces
Procesul de coruptie in care este inculpat fostul premier Adrian Nastase s-ar putea suspenda, ca urmare a unor exceptii de neconstitutionalitate ale unor texte de lege, invocate de avocati, Inalta Curte de Casatie urmand sa se pronunte in 22 martie. Avocatii au aratat ca nu a existat un aviz special pentru cercetarea fostului premier Adrian Nastase, aviz care este prevazut de Legea 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala. Avocatii au invocat exceptia de neconstitutionalitate a articolului 24, alineatele 2 si 3 ale Legii 90/2005, care ar contraveni Constitutiei. (D.H.)
DNA joaca la Loto
Directia Nationala Anticoruptie face cercetari preliminare cu privire la veniturile incasate de conducerea Loteriei Romane in perioada 2003-2005, verificarile pornind de la constatarile ANAF. Procurorii anticoruptie au primit raportul intocmit de ANAF in urma controlului efectuat la Loteria Romana, a declarat Livia Saplacan, purtatorul de cuvant al DNA. Procurorii au demarat verifica ri cu privire la existenta indiciilor de savarsire a unor fapte de coruptie. Conducerea Loteriei ar fi incasat, intre 2003-2005, venituri necuvenite. (J.G.)
Kurt Treptow a parasit Romania
Istoricul american Kurt Treptow, eliberat dupa aproape cinci ani de inchisoare pentru corupere de minori, a parasit Romania saptamana trecuta, avand ca destinatie o tara a UE, a declarat avocatul acestuia, Liviu Bran. Mi-a spus ca va parasi pentru un timp tara. A plecat din Bucuresti, la bordul unui avion de pasageri. M-a asigurat ca se va intoarce, a mai spus acesta. Istoricul american Kurt Treptow, condamnat la sapte ani de inchisoare pentru coruperea sexuala a doua minore, a fost eliberat in 27 februarie, din Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi. (H.F.)
Acuzatii de coruptie la varful MAI
Fostul sef al Directiei Generale Anticoruptie, procurorul Marian Santion, a declarat saptamana trecuta ca seful Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), Vasile Blaga, a facut presiuni pentru stoparea unor anumite anchete dezvoltate de institutia pe care a condus- o. Da, a intervenit la telefon pe cazul cu Jandarmeria (generalul Costica Silion - seful Jandarmeriei Romane), a spus Santion. Acesta, care ulterior a demisionat, a precizat ca DGA a trimis Directiei Nationale Anticoruptie dosare care vizeaza fapte ale unor chestori din MAI, iar acuzatiile au trecut de faza de date si informatii. (M.T.)


Despre autor:

Sursa: Umbraonline.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.