Reprezentantii Consiliului National pentru Intreprinderile Private Mici si Mijlocii solicita autoritatilor competente reducerea preturilor energiei electrice pentru firmele mici si microintreprinderi, dupa modelul din UE. "Potrivit prevederilor europ
Reprezentantii Consiliului National pentru Intreprinderile Private Mici si Mijlocii solicita autoritatilor competente reducerea preturilor energiei electrice pentru firmele mici si microintreprinderi, dupa modelul din UE. "Potrivit prevederilor europene, firmele mici, care nu depasesc 50 de salariati si o cifra de afaceri anuala de 10 mil. euro, beneficiaza de dreptul de a li se furniza energie electrica la preturi rezonabile. Noi solicitam ca dupa acest model sa se reglementeze pentru firmele mici tarife rezonabile, egale cu preturile cele mai mici practicate pentru energia electrica", a declarat presedintele CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu. In opinia sa, IMM din Romania sunt discriminate fata de cele din UE, care beneficiaza de preturi preferentiale la energie electrica. El a precizat ca, in Romania exista, ca si in UE, categoria de consumatori vulnerabili, care platesc mai putin pentru electricitate, dar in care sunt inclusi doar consumatorii casnici. "La inceputul anului a fost adoptata, fara consultarea mediului de afaceri, Legea energiei, care include in categoria consumatorilor vulnerabili doar consumatorii casnici. Din cate stim, se lucreaza la reviziuirea legii si la elaborarea normelor metodologice si de aceea propunem aceste modificari. Pretul energiei electrice din Romania este cel mai mare din UE", a afirmat Nicolescu. Adoptarea acestei masuri va asigura o concurenta loiala intre IMM din Romania si cele din tarile UE, dezvoltarea firmelor mici si stimularea infiintarii de noi companii. Intr-o alta ordine de idei, Consiliul va elabora un proiect de lege pentru reducerea birocratiei si eliminarea parafiscalitatii, care va fi promovat in Parlament de un grup de senatori si deputati din majoritatea partidelor politice. "Printre masurile propuse in proiectul de act normativ se numara simplificarea si generalizarea aplicarii procedurii aprobarii tacite", au declarat reprezentantii CNIPMMR.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.