Compania producatoare de calculatoare Hewlett-Packard a anuntat, ca boardul director a aprobat alocarea unei sume suplimentare de opt miliarde de dolari pentru o noua rascumparare de actiuni a companiei. HP a mai indicat ca rascumpararea ar compensa,
Compania producatoare de calculatoare Hewlett-Packard a anuntat, ca boardul director a aprobat alocarea unei sume suplimentare de opt miliarde de dolari pentru o noua rascumparare de actiuni a companiei. HP a mai indicat ca rascumpararea ar compensa, in parte, atenuarea actiunilor generata de planurile privitoare la optiunile bursiere ale actionarilor. Compania a cumparat, in primul trimestru al anului fiscal american, incheiat la sfarsitul lunii ianuarie, actiuni in valoare de aproximativ 2,3 miliarde de dolari si a ramas cu fonduri autorizate de 3,3 miliarde de dolari pentru viitoare rascumparari.
Anuntul recuperarii de actiuni vine dupa o sedinta a HP, in care actionarii au respins o propunere care le-ar fi dat investitorilor dreptul de a nominaliza directori in Consiliul companiei.
Actiunile HP s-au apreciat cu 32 de centi, sau 1,1%, pana la 40,12 dolari, in dimineata zilei de vineri.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.