Povestea lui Ghioane a fost una extrem de trista, fiindca, in afara accidentului, el a avut si probleme de familie. Nu s-a impacat niciodata cu faptul ca tatal sau l-a parasit pe el si pe mama sa pe cand era copil, iar Igor Surkis, boss-ul lui Dinamo
Povestea lui Ghioane a fost una extrem de trista, fiindca, in afara accidentului, el a avut si probleme de familie. Nu s-a impacat niciodata cu faptul ca tatal sau l-a parasit pe el si pe mama sa pe cand era copil, iar Igor Surkis, boss-ul lui Dinamo Kiev, chiar a angajat detectivi pentru a-i gasi parintele. A mai fost si povestea transferului sau in Ucraina, una cu cantec, cu George Copos reclamand spolierea Rapidului de doua milioane de dolari. Cert este ca fotbalistul a trecut peste toate si, ceea ce la un moment dat parea imposibil, revenirea sa in fotbal, s-a intamplat.
Tiberiu Ghioane a revenit sambata dupa amiaza in fotbalul de performanta, dupa o pauza de doi ani. Jucatorul roman a evoluat 12 minute pentru Dinamo Kiev, in meciul de campionat cu Zorya, timp suficient pentru a marca un gol si pentru a fi aplaudat in picioare de fanii gazdelor. "Igor Surkis m-a felicitat si ne-a felicitat pe toti pentru joc. Echipa a jucat bine, meritele mele se reduc la ultimul gol. Nu a fost nimic nou pentru mine, totul imi era familiar. Nu sunt la capacitate maxima, dar avand in vedere ca urmeaza o intrerupere de campionat, voi incerca sa recuperez. A fost placut sa simt caldura suporterilor, voi incerca sa-i multumesc in continuare", a spus Ghioane. "Bine ai revenit, Tibi!", a titrat site-ul oficial al gruparii Dinamo Kiev. "Tibi a regasit forta sa revina pe gazon, a inscris si a parasit terenul in ovatiile publicului. Stilul sau, practic, nu s-a schimbat. Elegant, intotdeauna cu capul sus. Asa il tineam minte, asa a fost si cu Zorya", a comentat sursa citata. Igor Surkis, patronul lui Dinamo Kiev, considerat al doilea tata al fotbalistului, a afirmat ca marea sa bucurie nu a fost victoria cu Zorya, ci revenirea lui Tiberiu Ghioane. "Cand vor reveni si Sablic, Gavrancic si Diogo Rincon, va fi concurenta mare", a comentat Surkis. Ghioane nu s-a mai antrenat si nu a mai evoluat pentru Dinamo Kiev din 2005, cand, in luna februarie, a suferit o microtromboza la nivel cerebral (astuparea unui vas sanguin cu un cheag de sange) in timpul cantonamentului efectuat de echipa ucraineana in Portugalia. El si-a revenit dupa cateva saptamani si si-a reluat activitatea, ulterior fiind internat de mai multe ori in spital si renuntand o perioada la activitatea fotbalistica. In vacanta de iarna, Ghioane s-a pregatit la Brasov, iar de la 1 martie si-a reluat antrenamentele la Dinamo Kiev. Saptamana trecuta, mijlocasul roman a fost folosit intr-un meci al echipei secunde a gruparii Dinamo Kiev. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.