Uniunea Europeana promoveaza „migratia circulara" si reducerea formalitatilor pentru strainii care vor sa se intoarca in tara in care au muncit o perioada. Comisarul european Franco Frattini a declarat, sambata, ca masura este in interesul atat
Uniunea Europeana promoveaza „migratia circulara" si reducerea formalitatilor pentru strainii care vor sa se intoarca in tara in care au muncit o perioada. Comisarul european Franco Frattini a declarat, sambata, ca masura este in interesul atat al tarii de origine, cat si al celei destinatare. Propunerea facuta de comisarul european satisface atat interesele tarii de origine, cat si ale tarii destinatare, indiferent daca ambele sunt state membre UE sau doar una dintre ele. „Avem nevoie de forta de munca foarte calificata, cum ar fi ingineri din India sau medici din Africa", a precizat Frattini.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.