Autoritatea de Control a Guvernului a sesizat Ministerul Sanatatii privind neregulile constatate in sistem. Verificarile au fost efectuate in 2005 si 2006, pentru anii 2004 si 2005, iar rezultatele acestora au fost prezentate abstract, ambiguu si ne
Autoritatea de Control a Guvernului a sesizat Ministerul Sanatatii privind neregulile constatate in sistem. Verificarile au fost efectuate in 2005 si 2006, pentru anii 2004 si 2005, iar rezultatele acestora au fost prezentate abstract, ambiguu si neclar de catre seful institutiei de control.

Una dintre constatarile echipei de control a fost nerealizarea Registrului Unic de Evidenta a Asiguratilor, care permite identificarea unica a asiguratilor pe baza codului numeric personal si a datelor personale, fapt care ar impiedica realizarea cardului de asigurat. „Acest registru exista la nivelul fiecarui judet, in interconectare cu Registrul de Evidenta a Populatiei. Insa conectarea la nivel national nu se poate face fara finalizarea proiectului Sistemului Unic Integrat, despre care premierul Tariceanu spunea ca va fi gata in septembrie. Nu vad legatura cu cardul de asigurat, care este prevazut in Legea 95/2006, dar care nu poate functiona fara sistemul informatic“, ne-a declarat Cristian Vladescu, fost presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Acesta s-a aratat la fel de nedumerit si fata de o alta concluzie a raportului de contro l privitoare la nerespectarea prevederilor legale privind fundamentarea, aprobarea, rectificarea si executia bugetului Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.