Contraceptivele orale cu niveluri mici de estrogen si progesteron reduc intr-o proportie mai mare riscul de cancer ovarian fata de celelalte tipuri, mai vechi, de contraceptive, potrivit cercetatorilor de la Universitatea Hawaii din Honolulu. In ulti
Contraceptivele orale cu niveluri mici de estrogen si progesteron reduc intr-o proportie mai mare riscul de cancer ovarian fata de celelalte tipuri, mai vechi, de contraceptive, potrivit cercetatorilor de la Universitatea Hawaii din Honolulu. In ultimii 30 de ani, dozele de hormoni din pasilele contraceptive au scazut pentru a reduce din efectele adverese. Pentru a observa cum scaderea dozelor de hormoni ar putea afecta incidenta cancerului ovarian, s-a efectuat un studiu pe 745 de femei diagnosticate cu cancer ovarian si un grup de 943 de femei, care nu sufereau de aceasta boala. Ambele grupuri proveneau din Hawaii si din Los Angeles. In toate cazurile, femeile care au folosit orice pastila contraceptiva au prezentat un risc cu 50% mai redus in privinta dezvoltarii unui cancer de ovare, fata de cele care nu au luat niciodata contraceptive. "Estimam ca 73% din cancerele ovariene ar fi evitate daca femeile ar folosi pilule contraceptive cu formula redusa de progesteron si estrogen", au concluzionat medicii.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.