O echipa de experti a desemnat lista videojocurilor cele mai importante din istorie, care merita sa fie pastrate in Biblioteca Congresului din SUA. Coordonata de Henry Lowood, responsabil al Colectiei de istorie a stiintei si tehnicii, de la Universi
O echipa de experti a desemnat lista videojocurilor cele mai importante din istorie, care merita sa fie pastrate in Biblioteca Congresului din SUA. Coordonata de Henry Lowood, responsabil al Colectiei de istorie a stiintei si tehnicii, de la Universitatea Stanford, echipa de specialisti a intocmit o lista de zece titluri considerate cele mai semnificative in istoria videojocurilor, care merita sa fie pastrate in "memoria colectiva". Clasamentul a fost intocmit cu prilejul ultimei reuniuni "Game Developers Conference", desfasurata recent la San Francisco. O propunere oficiala de realizare a listei a fost facuta, anul trecut, in septembrie, Bibliotecii Congresului, care este de fapt "Biblioteca nationala" a SUA - cea mai vasta biblioteca din lume, cu 29 milioane de carti catalogate, 58 milioane de manuscrise, zece milioane de ziare, reviste, harti si alte publicatii, in care se gaseste si faimoasa "Biblia lui Gutenberg".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.