Actionarii Bursei de Valori Bucuresti au discutat posibilitatea listarii actiunilor BVB la propria cota, iar eventuala listare ar putea sa aiba loc intr-un an sau doi. "Am discutat despre posibilitatea listarii Bursei la Bursa, insa acesta este un pr

Actionarii Bursei de Valori Bucuresti au discutat posibilitatea listarii actiunilor BVB la propria cota, iar eventuala listare ar putea sa aiba loc intr-un an sau doi. "Am discutat despre posibilitatea listarii Bursei la Bursa, insa acesta este un proces de lunga durata. O evenuala listare ar putea avea loc in 1-2 ani, dupa ce Bursa se va consolida", a declarat Petru Prunea, presedintele SSIF Broker si membru in Consiliul de Administratie al Bursei. Conform aceastuia, procesul de consolidare poate implica si preluarea unei alte Burse mai mici din regiune, ceea ce va creste capitalul BVB. "Daca ne-am lista in acest moment am fi cumparati imediat de o Bursa puternica, iar noi nu vrem sa fim cumparati ca o Bursa mica. Ne-am gandit la asocieri cu alte Burse sau chiar la preluari, pentru a putea discuta cu marile Burse de pe pozitii asemanatoare", a mai spus Prunea.

Derivatele, mai aproape de BVB

In cadrul Adunarii Generale a Actionarilor Bursei de Valori Bucuresti au fost reglementate si tranzactiile cu instrumente derivate. Actionarii au mai aprobat si comisioanele pe care le vor percepe pentru tranzactiile cu instrumente derivate. "A fost aprobata Cartea a doua a Codului Bursier care reglementeaza tranzactionarea instrumentelor derivate. BVB va lansa indici pentru derivate si speram ca acest tip de tranzactii sa aiba loc in prima jumatate a acestui an, inceperea acestui tip de tranzactionare depinzand si de Casa de Compensare", a precizat Prunea.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.