Producatorul de tigarete franco-spaniol Altadis a respins oferta neoficiala de preluare avansata de grupul britanic Imperial Tobacco, care evalueaza compania la 11,5 miliarde de euro, argumenand ca pretul propus este prea scazut, informeaza Mediafax.
Producatorul de tigarete franco-spaniol Altadis a respins oferta neoficiala de preluare avansata de grupul britanic Imperial Tobacco, care evalueaza compania la 11,5 miliarde de euro, argumenand ca pretul propus este prea scazut, informeaza Mediafax. "Conducerea, impreuna cu grupul de consilieri financiari si juridici, a examinat atent aceasta propunere, pe care a respins-o in unanimitate, pe motiv ca nu reflecta valoarea reala a companiei si a activelor sale unice si diversificate, si nici perspectivele de dezvoltare a acestora", se arata intr-un comunicat al companiei franco-spaniole.
Aproximativ 50% din actiunile Altadis sunt controlate de investitori din Marea Britanie si America de Nord, intre care se numara si Fidelity, Franklin Resources si Morgan Stanley. Alte 20% din titluri apartin unor institutii din Spania si Franta, in timp ce actionarii minoritari detin numai 10% din capitalul companiei. Incheierea tranzactiei Imperial Tobacco-Altadis ar fi condus la unificarea companiilor care detin pozitiile patru si cinci in ierarhia celor mai importanti producatori de tigarete din lume, dar grupul rezultat nu ar devansa Altria, BAT si Japan Tobacco.
Cotatia actiunilor Imperial Tobacco a crescut puternic, cu aproximativ 5%, la 23,30 lire sterline/actiune dupa declansarea unor discutii privind preluarea grupului britanic de catre Altria, cel mai mare producator mondial de tutun, in urma publicarii informatiilor privind propria oferta depusa de Imperial Tobacco pentru Altadis.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.