Indicele BET - FI a pierdut, saptamana trecuta, 3,66% si a inchis la pragul de 54.812 puncte Ultima saptamana bursiera a resimtit din plin al doilea val de corectii care a afectat pietele internationale de capital. La mijlocul saptamanii, indic

Indicele BET - FI a pierdut, saptamana trecuta, 3,66% si a inchis la pragul de 54.812 puncte

Ultima saptamana bursiera a resimtit din plin al doilea val de corectii care a afectat pietele internationale de capital. La mijlocul saptamanii, indicele BET - FI, care monitorizeaza evolutia actiunilor SIF (societati de investitii financiare), se deprecia cu 3,01%, iar ceilalti doi indici bursieri (BET si BET - Compozit) - cu peste un punct procentual fiecare.

In acelasi interval, titlurile celor cinci SIF-uri au fost afectate si de declaratiile referitoare la actiunile concertate care depasesc 1%, astfel ca ultima sesiune a adus o scadere de peste doua puncte procentuale pentru indicele BET - FI. Cele mai lichide titluri s-au ieftinit, in medie, cu 0,76% fata de saptamana anterioara, iar indicele BET - Compozit a inregistrat o corectie de 0,67%. Valoarea totala a tranzactiilor a fost de aproximativ 244 milioane de lei.

BRD a fost cel mai lichid emitent din ringul bursier

Cel mai mare rulaj al saptamanii, cu un total de aproape 40 milioane de lei, a fost "adjudecat" de BRD Groupe Societe Generale (BRD). In perioada analizata, cursul actiunilor institutiei bancare a inregistrat o scadere de peste patru puncte procentuale. Numai in sedinta de miercuri, actiunile BRD au pierdut 8,68%. Ultimul pret de tranzactionare a fost, vineri, de 21,0000 lei/actiune. Emitentul a propus pentru anul 2006 distribuirea unui divident brut de 0,3672 lei/actiune, in crestere cu 18,87% fata de cel acordat anul trecut.

Si titlurile Bancii Comerciale Carpatica Sibiu (BCC) s-au depreciat, in intervalul analizat, cu 1,65%, pana la pretul de 0,5950 lei/actiune. In schimb, actiunile Bancii Transilvania (TLV) au reusit o apreciere saptamanala de 0,93% si au inchis la cursul de 1,0900 lei/actiune.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.