Licitatia pentru procurarea microbuzelor scolare se dovedeste a fi o mare afacere. Desi stia de Ordonanta de Urgenta nr. 34, aprobata in Guvern pe 19 aprilie 2006, prin care se stipula ca pentru orice achizitie publica trebuie publicat in Monitorul
Licitatia pentru procurarea microbuzelor scolare se dovedeste a fi o mare afacere. Desi stia de Ordonanta de Urgenta nr. 34, aprobata in Guvern pe 19 aprilie 2006, prin care se stipula ca pentru orice achizitie publica trebuie publicat in Monitorul Oficial un „anunt de intentie“, ministrul educatiei, Mihail Hardau, a siluit cu buna-stiinta legea, prevalandu-se de o alta ordonanta, emisa in 2001, care nu prevedea acest lucru.

La prima vedere, demersurile privind organizarea si desfasurarea licitatiei de anul trecut privind achizitionarea a 500 de microbuze scolare par sa se fi desfasurat potrivit legii. Insa, lucrurile nu stau chiar asa. Potrivit unor surse autorizate, demnitarul de la conducerea Ministerului Educatiei nu a dispus publicarea in Monitorul Oficial a „anuntului de intentie“. „Nu este nici o ilegalitate. Rectificarea de buget prin care ministerul a primit finantarea necesara pentru achizitionarea microbuzelor scolare s-a facut in luna mai anul trecut. Nefiind inca in vigoare la acea data Ordonanta 34 si trebuind ca banii sa fie cheltuiti in timp opti m, in baza Ordonantei nr.60 din 2001, s-a hotarat ca in Monitorul Oficial sa fie publicat direct anuntul de participare, cu toate datele tehnice, lucru care s-a petrecut in luna iunie anul trecut“, ni s-a precizat de la Biroul de presa al ministerului. Ei bine, lucrurile nu stau chiar asa. Ordonanta 34 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii a fost avizata pe 19 aprilie 2006.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.