Claudio Zambon l-a provocat ieri la un pariu inedit pe Marian Iancu, in disputa dintre cei doi legata de palmaresul Politehnicii Timisoara. Astfel, deoarece cazul este inchis de TAS, care a dat dreptate societatii care a fost condusa de italian, Zamb
Claudio Zambon l-a provocat ieri la un pariu inedit pe Marian Iancu, in disputa dintre cei doi legata de palmaresul Politehnicii Timisoara. Astfel, deoarece cazul este inchis de TAS, care a dat dreptate societatii care a fost condusa de italian, Zambon este gata sa accepte o noua judecata, neoficiala, tot in Elvetia, tot cu arbitri ai TAS, in urmatoarele conditii: el vine cu actele semnate de renuntare la palmares in favoarea lui Iancu, iar Iancu sa puna pe masa 3.000.000 de euro. Daca arbitrii vor spune ca Iancu are dreptate, Zambon ii ofera palmaresul lui Iancu fara nici o pretentie financiara; in schimb, daca italianul va avea dreptate, Iancu se obliga sa cumpere palmaresul cu suma de 3.000.000 de euro.
Anuntul facut ieri de Marian Iancu, conform caruia presedintele lui FCU Politehnica Timisoara Invest SA nu se va retrage din fotbal, a primit o replica neasteptata din partea lui Zambon. "Incep sa-l inteleg pe Iancu in toata aceasta lupta pe care o duce pentru palmares. A investit foarte multi bani, si-a facut planuri, dar a pierdut acest palmares. Oricum, am o propunere pentru el. Sunt aproape de o intelegere cu Iacov, pentru cedarea SC Politehnica Timisoara SA, pentru 1,5 milioane de euro. Acest lucru se va perfecta peste o saptamana, dupa ce FRF va aplica decizia TAS, la somatia FIFA. Pana atunci, ii propun lui Iancu urmatoarele: mergem in Elvetia, la Lausanne, la un hotel situat langa sediul TAS. Angajam trei arbitri de la TAS, din cei sapte-opt care lucreaza acolo, pe care ii platim la tariful oficial de 10.000 de franci elvetieni, inchiriem sala de conferinte a hotelului, unde invitam toate televiziunile interesate, si redeschidem, neoficial, cazul. Eu vin cu avocata mea si cu actele pe care le detin, Iancu poate sa vine cu cati avocati vrea, inlcusiv cu cei ai FRF, plus actele pe care le detine. Miza mea este urmatoarea: daca cei trei arbitri spun ca Iancu are dreptate, ii semnez pe loc actele prin care ii cedez fara nici o pretentie palmaresul.
In schimb, daca eu am dreptate, el se obliga sa cumpere palmaresul pentru 3 milioane de euro, adica dublu fata de cat ofera Iacov. Singura conditie este sa vina si sa puna banii pe masa!", a declarat Zambon. "Este ca la poker, miza dubla sau nimic!", a adaugat italianul, cunoscut ca un foarte bun jucator de poker, campion in Romania si clasat intre primii 10 la un campionat mondial acum cativa ani. "Risc totul, pentru ca sunt sigur ca am dreptate", a mai spus Zambon. "Vreau o propunere scrisa, apoi ma voi gandi", a raspuns Iancu.
Sandu o duce pe "Poli" la FIFA
Emil Rosianu, vicepresedintele clubului de pe Bega, a anuntat ieri ca, la propunerea lui "Poli" Timisoara, cazul legat de palmares va ajunge din nou la FIFA, prin sprijinul FRF. "Vom merge la FIFA si vom incerca sa atragem atentia ca decizia TAS a fost luata pe baza unui dosar incomplet. Stim ca este greu sa schimbi o hotarare a Tribunalului de Arbitraj Sportiv, insa au mai existat precedente, cel mai cunoscut fiind cazul Bosman. Din delegatie voi face parte eu, Gheorghe Chivorchian, directorul executiv al clubului, si Mircea Sandu, presedintele FRF, a declarat Rosianu. (MIG)
Dragomir: "TAS a judecat pe vorbe!"
Presedintele LPF a declarat ieri ca hotararea Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne in privinta palmaresului gruparii Poli Timisoara va fi pusa in aplicare numai din punct de vedere financiar. "Unele lucruri din hotararea TAS incalca legile tarii, incalca Constitutia. Nu stiu ce se va face in cele din urma, bine ca nu este de resortul Ligii. Dupa parerea mea, la TAS nu s-a studiat prea bine dosarul. Acolo a fost pe vorbe, ce a spus unul si altul si s-a decis. Si la ei se greseste, nu doar la noi. Palmaresul nu poate sa il ia nimeni. Hotararea TAS se va pune in aplicare numai din punct de vedere financiar. Restul, daca pui in aplicare, incalci Constitutia tarii. Scrie acolo de imn. Pai ce, poate sa vina TAS sa opreasca galeria sa nu cante imnul?", a spus Dragomir. Acesta a mai afirmat ca presedintele FRF, Mircea Sandu, a spus ca va face o adresa scrisa pentru ca TAS sa primeasca inca o data delegatia lui "Poli" Timisoara, de aceasta data bine pregatita. (MIG)
Mitica nu se supara pe Iancu
Presedintele LPF a declarat ieri, dupa ce a iesit de la sedinta Comitetului Executiv al FRF, ca nu este deranjat de faptul ca Marian Iancu l-a jignit, atat pe el, cat si pe alti sefi ai Federatiei. "Iancu a facut si lucruri bune la Timisoara si ar fi nedrept ca aceasta echipa sa nu mai existe, mai ales acum, cand au aceasta crestere in joc si au aparut acesti pusti minunati. Nu ma supar ca Iancu ma injura pe mine, pe Sandu si pe Lupescu, el ne injura pe toti", a spus Dragomir. Iancu a declarat despre Lupescu si Prunea ca sunt incompetenti, iar despre Kassai ca este mincinos si escroc. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.