Federatia Educatiei Nationale (FEN) a acuzat, ieri, Guvernul, ca nu a respectat acordul incheiat cu federatiile sindicale din invatamant in noiembrie 2005, privind alocarea a 1,1% din PIB pentru investitii in invatamant. Reactia profesorilor a venit
Federatia Educatiei Nationale (FEN) a acuzat, ieri, Guvernul, ca nu a respectat acordul incheiat cu federatiile sindicale din invatamant in noiembrie 2005, privind alocarea a 1,1% din PIB pentru investitii in invatamant. Reactia profesorilor a venit ca urmare a unui comunicat remis, miercuri, de Executiv, in care se spunea ca invatamantul a beneficiat pentru investitii, in 2006, de 688 de milioane de euro. Conform Institutului National de Statistica, PIB a fost de 97,15 miliarde de euro in anul 2005. Analizand datele institutului, reprezentantii FEN considera ca Educatia ar fi trebuit sa primeasca, potrivit protocolului semnat in noiembrie 2005, circa un miliard de euro. "In mai multe cazuri, in urma unor comunicate ale FEN, am fost catalogati drept mincinosi. Cine sunt mincinosii acum? Ministrii si-au dat arama pe fata. Este pacat ca intr-o tara civilizata un Guvern nu poate sa-si asume greselile si incearca sa dea vina pe altii", ne-a declarat presedintele FEN, Catalin Croitoru.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.