Pe 13 decembrie 2006, CAF a decis ca Jiul sa plateasca Universitatii Craiova suma de 180.000 USD, conform unei clauze din transferul lui Al. Badoiu la "Poli" Timisoara. Jiul a cerut revizuirea deciziei, dar pe 6 martie, CSJ da dreptate Universitatii,
Pe 13 decembrie 2006, CAF a decis ca Jiul sa plateasca Universitatii Craiova suma de 180.000 USD, conform unei clauze din transferul lui Al. Badoiu la "Poli" Timisoara. Jiul a cerut revizuirea deciziei, dar pe 6 martie, CSJ da dreptate Universitatii, iar pe 7 martie, LPF anunta gruparea din Petrosani ca nu este programata la meciul de astazi cu Politehnica Iasi, ceea ce inseamna pierderea partidei cu 0-3 la "masa verde". Ieri, dupa un memoriu adresat de Alin Simota, patronul Jiului, catre FRF, forul lui Mircea Sandu a cerut LPF sa anuleze sanctiunea. Liga a refuzat, dar Jiul s-a inteles cu Craiova, pentru plata unei parti din datorie, astfel ca meciul de astazi se joaca!
Simota a sustinut in memoriul trimis federatiei ca decizia Comisiei pentru Statutul Jucatorului din 6 martie nu este definitiva, irevocabila si executorie, motiv pentru care Jiul a facut apel. Patronul "minerilor" mai spune ca, dupa lege, declararea apelului suspenda efectul deciziei CSJ. Mai mult, Simota mizeaza si pe faptul ca sanctiunea este data de CSJ, si nu de catre Comisia de Disciplina, amenintand cu deschiderea unor procese in instantele federale si civile, in Romania si in Europa, in cazul mentinerii deciziei LPF. Totodata, Jiul ataca si decizia CAF, pe care o considera "bizara". Imediat dupa ce a luat cunostinta de acest memoriu, FRF a trimis o adresa catre LPF, in care precizeaza ca "nu se poate dispune sanctionarea neprogramarii (...) pana in momentul ramanerii definitive si irevocabile a hotararii asupra cererii de revizuire, deoarece prin formularea apelului se suspenda executarea hotararii CSJ (...)".
Adresa federatiei reia motivele sustinute de Jiul precum si, cronologic, deciziile comisiilor care au judecat cazul. Pe de alta parte, Simota mai sustine ca Univ. Craiova nu poate fi considerata urmasa lui CSM Resita (echipa de la care a fost adus Badoiu, transferat ulterior de Jiul la "Poli" Timisoara). In plus, conform unei anexe a contractului de transfer al lui Badoiu, "Poli" are optiunea de a trimite jucatorul inapoi la Jiul, daca acesta nu corespunde din punct de vedere medical (recidiva accidentarii suferite cu ceva timp inainte de transfer), cu conditia ca gruparea din Petrosani sa returneze suma de transfer (350.000 USD plus TVA). LPF a replicat imediat si a anuntat ca, in ciuda adresei FRF, Jiul nu va fi programat pana nu isi rezolva problema cu Univ. Craiova! Aseara, Jiul a ajuns la o intelegere cu Universitatea pentru a achita o anumita suma de bani, atat cat sa-i permita programarea in campionat. Astfel, partida Politehnica Iasi - Jiul Petrosani, programata astazi, de la ora 19, in etapa a 22-a din Liga I, se va juca. In plin scandal, echipa a ajuns inca de ieri dimineata la Iasi. Antrenorul "minerilor", Marin Tudorache, a declarat ca echipa sa se va prezenta la meci. "Noi mergem inainte. Nimeni si nimic nu ne poate sta in cale sa nu fim prezenti pe teren, apoi vom mai vedea", a spus Tudorache, adaugand ca scandalul nu va afecta cu nimic moralul jucatorilor sai. "Tintim doar victoria", a precizat Tudorache.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.