25 de spitale din tara vor continua sa fie conduse de directori interimari, deoarece la concurs nu s-au prezentat candidati pe postul de manager pentru cele 94 de functii disponibile.

Prima proba a concursului de manager de spital, pentru cele 94 de functii ramase neocupate in urma concursului organizat de Ministerul Sanatatii (MSP) in noiembrie 2006, a avut loc ieri la Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti. Aproximativ 100 de candidati s-au inscris la concurs, dintre care trei au fost respinsi, deoarece nu indeplineau criteriile de participare la functia de manager de spital. Concursul presupune trei probe: testul-grila, prezentarea unui proiect si un interviu.

Pentru 25 de spitale din cele 94 nu a existat nici o candidatura. Astfel, nu exista candidati pentru cite un spital din judetele Arges, Botosani, Brasov, Buzau, Calarasi, Cluj, Constanta, Galati, Giurgiu, Mures, Timis, Tulcea, Vilcea, Vrancea si Spitalul Clinic de Dermatovenerologie ĄProf. dr. Scarlat Loghin" din Bucuresti, pentru cite doua spitale din judetele Mehedinti, Sibiu, Suceava si pentru patru spitale din Neamt. Aceste spitale vor continua sa fie conduse de directori interimari.