In saptamanile dinaintea Sarbatorilor Pascale, in Romania se consuma peste 100 milioane de oua, afirma crescatorii de pasari. Din acestea, 45 milioane de oua provin de la marile ferme avicole, iar restul, din gospodariile taranesti. Ca urmare, vanza
In saptamanile dinaintea Sarbatorilor Pascale, in Romania se consuma peste 100 milioane de oua, afirma crescatorii de pasari. Din acestea, 45 milioane de oua provin de la marile ferme avicole, iar restul, din gospodariile taranesti. Ca urmare, vanzarile comerciantilor cresc cu peste 50% in aceasta perioada.

Crescatorii de pasari afirma ca nu vor scumpi ouale de Paste, pretul acestora urmand sa fie ca si anul trecut, respectiv 0,25 le/bucata. Comerciantii, insa, vor dubla preturile, iar ouale vor costa, in magazine, minimum 0,6 lei, sustin producatorii. Presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari, Ilie Van, ne-a declarat ca toate ouale ce se vor consuma in perioada Pastelui vor proveni din productia interna. Romania nu importa si nu exporta nici macar un ou.

Cu o luna inaintea Pastelui, comerciantii au demarat deja aprovizionarea magazinelor cu alimente traditionale. Pe langa carnea de miel, cele mai mari incasari se fac in urma vanzarilor de oua. „In general, cu doua saptamani inainte de Paste, romanii cumpara din magazine aproximativ 45 milioane de oua“, ne-a declarat presedintele Un iunii Nationale a Crescatorilor de Pasari (UNCPR), Ilie Van. El a precizat ca inainte de sarbatoarea pascala, vanzarile de oua cresc cu 50% fata de orice perioada normala a anului.

Unul dintre „dusmanii“ numarul 1 ai comerciantilor de oua il vor reprezenta, si in acest an, taranii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.