Taranii care doresc subventii din fonduri europene pentru culturile agricole pot depune documentatia la agentiile teritoriale de plati, pana la 15 mai cel tarziu. Oamenii vor primi de la Uniunea Europeana cate 50 de euro pentru fiecare hectar de tere
Taranii care doresc subventii din fonduri europene pentru culturile agricole pot depune documentatia la agentiile teritoriale de plati, pana la 15 mai cel tarziu. Oamenii vor primi de la Uniunea Europeana cate 50 de euro pentru fiecare hectar de teren agricol cultivat. Din estimarile Ministerului Agriculturii, aproximativ 1,5 milioane de fermieri vor beneficia de aceste ajutoare.
La cei 50 de euro de la Uniunea Europeana, statul roman adauga 30 de euro pentru fermierii care cultiva grau, porumb si floarea-soarelui si 216 euro pentru culturile de in, canepa si soia nemodificata genetic.
Banii vor ajunge, insa, la fermieri in luna decembrie, dupa ce vor fi verificate suprafetele de teren declarate. Pentru a putea intra in posesia banilor, taranii trebuie sa isi deschida si un cont bancar. Oamenii se plang ca nu au fost pregatiti si ca aceasta procedura dureaza foarte mult.
"Procesul va dura pana pe 15 mai, dupa 15 mai cererile vor fi acceptate pana pe 11 iunie, dar se vor percepe penalizari, 1% pentru fiecare zi lucratoare de intarziere a depunerii documentelor", a declarat Roxana Balcinoiu-Dinu, director sucursala APIA Prahova.
Valoarea totala a fondurilor care vor ajunge sub forma de de plati directe la fermieri in acest an este de 440 de milioane de euro.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.