Dan Voiculescu, presedintele Comisiei parlamentare abilitate cu anchetarea lui  Traian Basescu, a declarat ieri ca, „daca pe parcursul anchetei vor aparea fapte penale savårsite de Basescu, acestea vor face obiectul unui dosar separ
Dan Voiculescu, presedintele Comisiei parlamentare abilitate cu anchetarea lui Traian Basescu, a declarat ieri ca, „daca pe parcursul anchetei vor aparea fapte penale savårsite de Basescu, acestea vor face obiectul unui dosar separat, care va fi trimis imediat la Parchetul General“.

Proaspat uns presedinte al Comisiei parlamentare abilitate cu anchetarea presedintelui Basescu, liderul PC, Dan Voiculescu, a dat, ieri, asigurari ca va conduce aceasta investigatie cu maxima obiectivitate. „Nu se pune problema unor vendete politice pe o problema atat de importanta pentru Romania“, a tinut sa precizeze Voiculescu, dupa o prima intalnire a Comisiei in care s-au stabilit regulamentul de functionare si programul de lucru.

Comisia va lucra in fiecare zi si va dezbate public, cu mass-media de fata, fiecare acuzatie de incalcare a Constitutiei care i se imputa presedintelui Basescu. „Daca pe parcursul anchetei, care va clarifica faptele anticonstitutioanale ale presedintel ui, vor aparea si fapte penale savarsite de Traian Basescu, aceste fapte penale vor face obiectul unui dosar separat care va fi trimis imediat la Parchetul General“, a declarat Voiculescu, fara a preciza daca membrii Comisiei au pe masa de lucru si eventuale probe care sa-l plaseze pe seful statului sub incidenta legii penale.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.