Tender SA, companie controlata de omul de afaceri Ovidiu Tender, a vandut, ieri, intreg pachetul de 56% din compania romaneasca de asigurari Ardaf, intr-o singura tranzactie a carei valoarea se ridica la 118,76 milioane lei (39,9 milioane euro), a de
Tender SA, companie controlata de omul de afaceri Ovidiu Tender, a vandut, ieri, intreg pachetul de 56% din compania romaneasca de asigurari Ardaf, intr-o singura tranzactie a carei valoarea se ridica la 118,76 milioane lei (39,9 milioane euro), a declarat pentru NewsIn, Ovidiu Tender. Acesta a explicat ca principalul atu al PPF Investments a fost ca el a "simtit cu adevarat ca vor sa dezvolte aceasta societate", dar si pretul a contat in mare masura, insa nu a avut oferte mai mari de 35 de milioane. El a adaugat ca nu a fost o negociere foarte lunga, ci doar o discutie, iar de finalizarea acestei actiuni s-a ocupat brokerul pe care l-a angajat. Tender a declarat in repetate randuri ca ar dori sa vanda detinerea la Ardaf, insa ca preturile oferite nu fusesera satisfacatoare. Cea mai buna oferta pentru preluarea Ardaf a fost de 40 milioane euro, insa Tender preciza anterior ca doreste o suma mai mare si ca "pretul trebuie sa fie unul corect", declara pentru Cotidianul, in noiembrie. Acesta mai preciza anul trecut, inainte de declansarea dificultatilor companiei, ca 60 milioane euro i se pare a fi un pret corect pentru valoarea companiei de asigurari. Fondul de investitii care a cumparat detinerile sale la Ardaf SA este PPF Investments. Intrebat de catre moderatorul unei emisiuni daca fondul de investitii ceh PPF este cumparatorul, Tender a raspuns ca "e un fond de investitii din Cehia", insa ulterior a recunoscut ca este vorba chiar despre PPF. Tranzactia a fost facuta la 0,13 lei, cu peste 24% mai mic decat pretul de referinta de 0,174 lei, iar pretul schimbului a fost 34,9 milioane euro. Pachetul detinut de Ovidiu Tender a fost vandut pe piata deal a Rasdaq, cu putin inainte de ora 13. Dupa incheierea tranzactiei, pretul a urcat la 0,216 lei, in limita superioara permisa.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.