Fondul ceh de investitii PPF Investments controleaza peste 70% din actiunile companiei de asigurari Ardaf Cluj-Napoca, dupa ce a preluat ieri, prin intermediul Sabile Limited (inregistrata in Cipru), un pachet de 56,19% din titluri de la firma Tender
Fondul ceh de investitii PPF Investments controleaza peste 70% din actiunile companiei de asigurari Ardaf Cluj-Napoca, dupa ce a preluat ieri, prin intermediul Sabile Limited (inregistrata in Cipru), un pachet de 56,19% din titluri de la firma Tender Timisoara, controlata de omul de afaceri Ovidiu Tender, intr-o tranzactie speciala de 118,7 milioane de lei (circa 35 milioane de euro), derulata pe piata Rasdaq.
"Achizitia de azi (n.r. - ieri) a participatiei majoritare in cadrul companiei Ardaf este o tranzactie cruciala pentru PPF Investments pe piata din Romania. Este o investitie strategica, prin care intentionam sa repunem compania pe picioare, sa o transformam intr-un factor cheie in sectorul asigurarilor din Romania", a declarat Pavel Kuta, managing director la PPF Investments. La randul sau, Daniel George Tudor, numit presedinte la Ardaf, a declarat ca "obiectivul nostru este sa devenim unul dintre primele cinci companii pe piata asigurarilor din Romania in acest an".
Pachetul de 56% a fost achizitionat ieri de PPF printr-o tranzactie speciala, la un pret de 13 bani pe actiune, transmite Mediafax. Cotatia din piata principala a titlurilor Ardaf a crescut, la inchiderea sedintei de ieri, cu 17,3%, la un maxim istoric de la reluarea la tranzactionare, dupa ce pachetul majoritar al companiei a fost vandut la jumatatea sedintei. Actiunile au fost tranzactionate la 20,3 bani la finalul sedintei, fata de 17,3 bani la inchiderea precedenta. Cotatia maxima a fost atinsa la 21,6 bani, cu 24,85% peste nivelul de miercuri. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.