Primaria Giurgiu si Consiliul Local au introdus taxa de trecere pe podul Bizet, care face legatura intre oras si zona libera. Unii reprezentanti ai autoritatilor locale spun ca taxa se percepe pentru toate masinile care nu sunt inmatriculate in Giurg
Primaria Giurgiu si Consiliul Local au introdus taxa de trecere pe podul Bizet, care face legatura intre oras si zona libera. Unii reprezentanti ai autoritatilor locale spun ca taxa se percepe pentru toate masinile care nu sunt inmatriculate in Giurgiu, in timp ce altii sustin ca banii vor fi incasati doar de la soferii tirurilor care transporta materiale catre portul Giurgiu. Angajatii portului Giurgiu au vazut de dimineata, pe podul Bizet, ca au fost instalate doua gherete cu bariere, asa cum erau cele din vama. Casierele percep taxa pentru toate transporturile de marfa care vin dinspre orasul Giurgiu catre port si zona libera. Primarul Giurgiului, Lucian Iliescu, nu a putut fi contactat, dar presedintele Consiliului Judetean a declarat ca membrii consiliului au adoptat aceasta hotarare si au decis ca taxa sa se incaseze incepand de joi. Transportatorii sunt obligati sa plateasca intre 20 si 30 de lei, in functie de tonajul camionului, pentru a trece peste podul care face legatura intre oras si zona libera. Reprezentantii Consiliului Local sustin ca doar camioanele de la 3 tone si jumatate in sus platesc aceasta taxa, in contul careia pot traversa podul 24 de ore. Camionagiii au posibilitatea sa isi achizitioneze si un abonament lunar, a carui valoare se situeaza intre doua si trei sute de lei pe luna. La inceputul lunii ianuarie, sute de soferi de tir au blocat vama Giurgiu din cauza taxelor de tranzit si de ecologizare. Ulterior, taxa de tranzit a fost eliminata, iar cea de ecologizare a fost suspendata pana cand Guvernul va gasi o solutie legala pentru a o anula.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.