Dupa plecarea angolezului Mateus, al carui transfer de la Gil Vicente (Portugalia) a cazut dupa ce fotbalistul n-a trecut de vizita medicala (fiind diagnosticat ca purtator al virusului de hepatita B), Dinamo l-a adus la Bucuresti pe Antonio Clayt
Dupa plecarea angolezului Mateus, al carui transfer de la Gil Vicente (Portugalia) a cazut dupa ce fotbalistul n-a trecut de vizita medicala (fiind diagnosticat ca purtator al virusului de hepatita B), Dinamo l-a adus la Bucuresti pe Antonio Clayton Zardetti, un brazilian de 20 de ani, tot mijlocas ofensiv.
Zardetti a fost legitimat ultima oara la Lierse SK, fiindu-i recomandat lui Rednic de catre un impresar belgian, cu care "Puriul" a mai colaborat in trecut. Brazilianul are 20 de ani, 1,80 m, dar n-a jucat nici macar un minut pentru gruparea belgiana! Cu toate acestea, conform unor surse apropiate clubului din "Groapa", Zardetti ar fi cerut un salariu anual de 60.000 de euro. Rednic l-a testat la antrenamentul de ieri pe brazilian, dupa ce l-a vazut doar intr-o caseta video. "L-am urmarit la antrenament pe Zardetti. Va ramane in lotul nostru, dar va fi folosit la echipa a doua. Nu stiu daca il voi folosi si la prima echipa, noi l-am luat pentru Dinamo II. Se misca bine, are referinte si de la preparatorul fizic Marco Oneto, care il stia din Italia, a jucat si prin Belgia, la Lierse. A venit liber de contract si a semnat o intelegere pana in vara cu prelungire pentru patru ani", a spus "Puriul". Altfel, Rednic a anuntat ieri ca atacantul ecuadorian Darwin Caicedo urma sa-si scoata viza de Romania de la Lima (Peru), asteptand ca Dinamo sa-i rezerve biletul de avion. "Am vorbit cu impresarul lui si mi-a spus ca fotbalistul va veni in Romania. Daca nu vine, o sa fie suspendat", a declarat Rednic.
Mateus a venit bolnav
Ieri, presedintele lui Gil Vicente, Antonio Fiuza, a declarat ca stia ca Mateus, al carui transfer la Dinamo nu s-a finalizat, are hepatita, fiind informat de acest caz inca dinainte de inceperea sezonului. "La testele medicale realizate la inceputul sezonului, la analizele efectuate jucatorului s-a detectat existenta unui virus care provoaca leziuni la nivelul ficatului si are valori comune multor fotbalisti veniti din Africa", a declarat Fiuza. Mateus va reveni in Portugalia dupa ce transferul sau a cazut se pare din cauza unor valori anormale la analizele sangelui, jucatorul avand hepatita de tip B. Gil Vicente a solicitat lui Dinamo copiile testelor medicale. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.