O delegatie formata din reprezentanti ai producatorului de gaze Romgaz Medias si oficiali ai Ministerului Economiei va efectua, in perioada 5-8 martie, o vizita la Moscova, pentru discutii cu Gazprom pe tema proiectului de constructie in parteneriat
O delegatie formata din reprezentanti ai producatorului de gaze Romgaz Medias si oficiali ai Ministerului Economiei va efectua, in perioada 5-8 martie, o vizita la Moscova, pentru discutii cu Gazprom pe tema proiectului de constructie in parteneriat a depozitului de gaze de la Margineni.
"Subiectul principal al intalnirii va fi constructia depozitului, iar noi vom incerca sa aducem in discutie si posibilitatea unor importuri directe de gaze din Rusia", a declarat directorul general al Romgaz, Alexa Jakab. Grupul rus Gazprom a solicitat, in luna februarie, intr-o scrisoare adresata Romgaz, o intalnire pe tema constructiei depozitului de gaze de la Margineni-Roman. Depozitul, pentru constructia caruia sunt necesare fonduri cuprinse intre 120 de milioane de euro si 258 de milioane de euro, va putea inmagazina pana la doua doua miliarde de metri cubi de gaze.
De remarcat, furnizorii de gaze naturale pentru populatie vor fi obligati sa constituie stocuri de gaze in depozite subterane, care sa acopere 12,5% din cantitatile prognozate pentru livrare in acest an, cota similara cu cea de anul trecut, pentru siguranta aprovizionarii pe perioada de iarna, potrivit unui proiect de decizie elaborat de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale (ANRGN). Conform proiectului, compania nationala de transport al gazelor naturale Transgaz Medias trebuie sa aiba acces la cel putin 200 de milioane de metri cubi de gaze din depozite, pentru a putea asigura echilibrarea sistemului national. In Romania sunt licentiati 34 de furnizori de gaze, printre cei mai importanti numarandu-se Romgaz, Distrigaz Sud, E.ON Gaz Romania, Petrom, Transgaz, Interagro, Wiee, EGL Gas&Power si Amgaz. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.