Lucian Iliescu (foto), primarul Giurgiului, a impus un nou bir pentru camionagii. De ieri, soferii care tranziteaza orasul Giurgiu la volanul unor masini peste 3,5 tone sunt obligati sa plateasca taxa pe gabarit, intre 20 si 30 de lei pe zi.
<
Lucian Iliescu (foto), primarul Giurgiului, a impus un nou bir pentru camionagii. De ieri, soferii care tranziteaza orasul Giurgiu la volanul unor masini peste 3,5 tone sunt obligati sa plateasca taxa pe gabarit, intre 20 si 30 de lei pe zi.

Primarul orasului Giurgiu, Lucian Iliescu, impreuna cu Consiliul Local au introdus un nou bir pentru soferii de camioane. Taxa pe gabarit, introdusa de la 1 martie, afecteaza firmele care au masini peste 3,5 tone, ai caror soferi trebuie sa plateasca intre 20 si 30 de lei pe zi per masina. Autoritatile au motivat introducerea acestei noi taxe prin faptul ca drumurile trebuie intretinute si refacute. Vicepresedintele Consiliului Judetean, Ionel Dinu, sustine ca aceasta taxa este aberanta, ca de fapt primarul incearca sa recupereze din banii pierduti prin eliminarea taxei de ecologizare. „Vom strånge semnaturi pentru demiterea primarului Lucian Iliescu“, a declarat Ionel Dinu.

Primarul Lucian Iliescu a propus, iar Consiliul Local Giurgiu s-a conformat in sedinta ordinara pentru introducerea unei noi taxe. Acea sta se refera la camioanele de mare tonaj care tranziteaza orasul. Taxa ilegala a fost motivata prin „afectarea drumului de catre camioane“ care trebuie reparate si intretinute. Transportatorii rutieri sustin ca aceasta taxa aberanta se rasfrange asupra soferilor. „Nicaieri in lume nu se plateste taxa de pod. Se plateste rovigneta si apoi circuli liber pe orice drum si pod“, a declarat Florica Vlascu, patronul unei societati de transport din Giurgiu. „Soseaua de centura este vai de mama ei. Suntem obligati sa intram cu masinile pe un drum care pune in pericol siguranta rutiera, dar chiar si asa inainte de accesul in Zona Libera trebuie sa platim aceasta taxa“, a mai declarat Florica Vlascu.

Strångere de semnaturi
Contactat telefonic, vicepresedintele Consiliului Judetean Giurgiu, Ionel Dinu, ne-a declarat ca este vorba de o taxa prin care primarul Giurgiului vrea sa mai recupereze ceva din banii pierduti prin eliminarea taxei de ecologizare, desfiintata anul acesta de Guvern. „Voi declansa operatiunea de strangere de semnaturi pentru demiterea acestui primar. El a impus acest nou bir care va afecta dezvoltarea economica a orasului Giurgiu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.