Pensionarii care isi primesc pensia in cont bancar nu vor mai fi nevoiti sa confirme primirea acesteia prin taloane, orice modificare intervenita in starea civila a acestor persoane obtinandu-se de la Evidenta Populatiei, prevede proiectul de modific
Pensionarii care isi primesc pensia in cont bancar nu vor mai fi nevoiti sa confirme primirea acesteia prin taloane, orice modificare intervenita in starea civila a acestor persoane obtinandu-se de la Evidenta Populatiei, prevede proiectul de modificare a legii pensiilor. Ministerul Muncii a publicat, ieri, pe pagina de internet, proiectul de ordonanta pentru modificarea legii pensiilor. Astfel, pensionarii care au optat pentru virarea pensiei in cont bancar nu vor mai fi obligati sa confirme primirea drepturilor banesti cu talonul primit prin posta, confirmarea existentei persoanelor fiind obtinuta de Casa Nationala de Pensii de la Centrul National de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenta Populatiei. Pensionarii vor primi totusi prin posta talonul de pensie, prin scrisoare simpla si nu cu confirmare de primire, pentru ca acesta le este necesar pentru a-si dovedi statutul de pensionar la spitale sau pentru obtinerea permiselor de transport gratuite. Pe de alta parte, peste 1.600.000 de pensionari care au muncit inainte de 1963, dar nu au salariul trecut in cartea de munca, ar putea primi o majorare a pensiei in medie cu 14%, din aprilie. Ministerul Muncii a elaborat un proiect de ordonanta prin care se modifica articolele din legea pensiilor pentru cei care au muncit inainte de 1963.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.