Controversatul om de afaceri clujean Paszkany Zoltan Arpad tergiverseaza sa se prezinte in fata anchetatorilor pentru a raspunde acuzatiilor din dosarul „Gazeta II“ in care este cercetat pentru instigare la santaj si de sprijinire a unui
Controversatul om de afaceri clujean Paszkany Zoltan Arpad tergiverseaza sa se prezinte in fata anchetatorilor pentru a raspunde acuzatiilor din dosarul „Gazeta II“ in care este cercetat pentru instigare la santaj si de sprijinire a unui grup de interese. Paszkany a transmis din strainatate un memoriu la mai multe institutii judiciare, dar si presei in care ii ataca extrem de dur pe procurorii care-l ancheteaza. Memoriul a aparut si pe site-ul echipei CFR Cluj, la care este copatron.

Arpad Paszkany a fost citat la DIICOT pentru audieri pentru data de 21 februarie 2007, citatia fiind primita la sediul firmei lui din Cluj, in data de 16 februarie. Omul de afaceri clujean nu s-a prezentat insa la parchet, anuntand ca este plecat in strainatate in interes de serviciu, drept pentru care procurorii DIICOT Cluj au emis pe numele lui Arpad Paszkany Zoltan un mandat de aducere.
Vazand ca se strange latul in jurul sau, patronul clubului de fotbal CFR Eomax a gasit ca metoda de aparare atacul. El a trimis, miercuri de la Viena, un memoriu catre Curtea de Apel Cluj si Parchetul General de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Consiliul Superior al Magistraturii, in care arata ca este victima unor abuzuri comise de procurorii care instrumenteaza cazul „Gazeta II“. Memoriul a fost postat si pe site-ul echipei de fotbal CFR Cluj.

'Procurorii fac jocuri politice>>
Potrivit memoriului, sambata, 24 februarie, in jurul orei 14.20, in timpul desfasurarii meciului de fotbal dintre CFR Cluj-Ceahlaul Piatra Neamt, procurorul Daciana Deritei si procurorul Mircea Hrudei, cei care instrumenteaza cazul „Gazeta“, au venit la stadion cu un mandat de aducere, insotiti fiind de o trupa de zece lucratori ai Biroului de Combatere a Crimei Organizate. „Cei doi au tabarat la poarta stadionului insotiti de un numar de lucratori BCCO Cluj, suficient si pentru arestarea unui terorist periculos“, afirma Paszkany.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.