Sunt cei bogati si faimosi la fel ca toata lumea? Dintotdeauna paparazzii au incercat sa surprinda vedetele in tot soiul de posturi, fie jenante, fie banale, franturi din viata de zi cu zi, comenteaza presa americana.
Fotografa britanic
Sunt cei bogati si faimosi la fel ca toata lumea? Dintotdeauna paparazzii au incercat sa surprinda vedetele in tot soiul de posturi, fie jenante, fie banale, franturi din viata de zi cu zi, comenteaza presa americana.
Fotografa britanica Alison Jackson si-a construit cariera documentandu-se asupra momentelor private ale starurilor, momente pe care nici cel mai bun paparazzi nu a reusit sa le imortalizeze, cum ar fi fotografia "reginei Elizabeth II" a Marii Britanii la toaleta, citind un ziar.
Oricine s-ar uita la portofoliul fotografei ar putea crede ca ea are acces la cele mai private momente ale familiei regale, insa dupa o privire mai atenta, oricine si-ar da seama ca nu este vorba despre regina.
Jackson si-a facut o cariera utilizand sosii ale celebritatilor pe care le-a fotografiat in posturi inedite, spunand ca ilustreaza ceea ce oricum este "in mintea tuturor".
Insa pozele sale nu scapa de controverse. De exemplu, cand a publicat fotografia "reginei" la toaleta, a declansat valuri de indignare. Jackson a explicat atunci ca nu a intentionat s-o ironizeze pe regina, pe care de altfel o respecta foarte mult, ci a dorit doar sa satisfaca fascinatia publicului fata de segmente ale vietii persoanelor publice la care nu au acces.
Fotografa a mai explicat ca celebritatile nu dezvaluie publicului tot adevarul, iar imaginile care le reprezinta sunt de cele mai multe ori seducatoare, in "avantajul lor".
In ceea ce o priveste pe printesa Diana, Jackson a declarat ca nu intelege fascinatia oamenilor fata de "o imagine din reviste". "Cum poti sa iubesti o persoana pe care nu ai vazut-o niciodata si pe care o stii numai din ziare? Este o impresie pe care o au oamenii. Vad in fiecare zi poze ale unei persoane, si in final ajung sa aiba impresia ca o cunosc". Astfel, artista a prezentat o fotografie "a printesei, a lui Dodi si a copilului pe care ar fi putut sa-l aiba cei doi", fotografie care a socat opinia publica. De fapt, imaginile in realitate sunt realizate cu ajutorul unor sosii.
Jackson a declarat ca nu-i vine sa creada ce reactii a obtinut. A fost intampinata de articole in ziar, titluri de genul "cat de jos poate ajunge arta?" si de oprobriul unei parti a publicului. Insa lui Alison nu-i pasa: "creez fotografii care sunt in mintea oamenilor. Atat".
Artista a realizat si fotografii ale sosiilor Camillei Parker Bowles, Paris Hilton, Tom Cruise si Katie Holmes, iar criticii afirma ca in pozele sale poti gasi orice "iti imaginezi ca ar face zi de zi cei privilegiati". (Monica BICA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.