Indicii Bursei de la Bucuresti au inchis sedinta in usoara crestere, dupa ce, cu o zi inainte, toate companiile listate aveau scaderi importante, rezultate din caderea Burselor internationale. Fata de sedinta precedenta, cand valoarea tranzactiilor a
Indicii Bursei de la Bucuresti au inchis sedinta in usoara crestere, dupa ce, cu o zi inainte, toate companiile listate aveau scaderi importante, rezultate din caderea Burselor internationale. Fata de sedinta precedenta, cand valoarea tranzactiilor a ajuns la 98,62 milioane de lei, in sedinta de ieri investitorii s-au mai calmat si au asteptat sa se aseze situatia si pe Bursele internationale. Valoarea tranzactiilor a ajuns ieri la 39,65 milioane de lei, in scadere cu circa 60% fata de inchiderea anterioara. Totodata, fata de ziua precedenta, cand din cele 60 de titluri tranzactionate, doar sase au inchis in crestere, in sedinta de ieri investitorii au revenit la sentimente mai bune, astfel ca un numar de 31 de companii au inchis pe verde, din cele 64 tranzactionate. Toti cei trei indici de la BVB au inchis sedinta pe verde, insa cresterile au fost foarte mici. Indicele BET s-a apreciat cu 0,19% si a ajuns la 8.766,07 puncte, in timp ce indicele BET-FI, care arata evolutia celor cinci SIF, a inchis ziua la 59.855,69 puncte, in crestere cu 0,17%. Indicele BET-C, care arata trendul general al Bursei, a avut o crestere de 0,53%. "Investitorii au stat pe parcursul sedintei in asteptare, pentru ca nu se putea ca scaderile sa reapara. In zilele urmatoare situatia va reveni la normal", au declarat surse din piata. Dupa o zi rosie la Bursa, titlurile companiilor petroliere nu au avut puterea sa creasca, dar nici sa scada. La inchiderea zilei, Rompetrol a ramas la acelasi nivel din ziua precedenta, iar rulajele pe emitent au fost foarte mici, de 0,71 mil. lei. Aceeasi evolutie a avut-o si Petrom, care a inchis sedinta la 0,5900 lei/unitate, nivel inregistrat la inchiderea de miercuri. Cele cinci societati de investitii financiare au fost cele mai tranzactionate titluri, insa lichiditatea s-a ridicat doar pana la 26,76 milioane lei si a reprezentat 65% din rulajul total al pietei. SIF Oltenia s-a apreciat cu 0,94%, cu tranzactii de 7,85 milioane lei, in timp ce SIF Moldova a avut cea mai mare crestere, de 1,05%, pe fondul unor rulaje de 4,91 milioane de lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.