Toti indicii bursieri au inregistrat reveniri usoare, pe fondul preturilor mici ale actiunilor Dupa ce prabusirea pietei din China a "inrosit", miercuri, Bursa de Valori Bucuresti, sedinta de tranzactionare de ieri a adus o usoara revenire la n

Toti indicii bursieri au inregistrat reveniri usoare, pe fondul preturilor mici ale actiunilor

Dupa ce prabusirea pietei din China a "inrosit", miercuri, Bursa de Valori Bucuresti, sedinta de tranzactionare de ieri a adus o usoara revenire la nivelul tuturor indicilor. Cele mai lichide titluri au recuperat, in medie, 0,19%, indicele BET - Compozit s-a apreciat cu 0,53%, iar actiunile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) au crescut cu 0,17%. Revenirea a fost anticipata de analistii din piata de capital, care se asteptau inca din sesiunea precedenta ca scaderea preturilor sa atraga o parte din investitori pe cumparare.

Cu toate acestea, reticenta si climatul inca nesigur pe pietele externe nu au adus foarte multi cumparatori. Tranzactiile au cumulat aproximativ 40 milioane de lei (11,6 milioane de euro), in scadere cu aproape 60% fata de rulajul obtinut in sedinta anterioara. "A fost o sesiune bursiera de stagnare, ceea ce justifica si rulajul mic obtinut. Ne asteptam la valori mai mari de tranzactionare pe masura ce bursa va scadea, iar preturile vor deveni si mai atractive", este de parere Bogdan Milea, directorul Carpatica Invest Bucuresti. Si tinand cont si de faptul ca pietele externe de capital se afla, inca, intr-o situatie tensionata, brokerii nu vad nici pentru bursa din Bucuresti o depasire a perioadei de corectii.

"Dupa cum s-a miscat piata astazi, si daca ne uitam din nou pe pietele externe, atat cele europene (care au inceput ziua pe plus, dar au revenit pe scaderi), cat si cele din Asia (n.red.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.