Romania este una dintre putinele tari din Uniunea Europeana in care exportatorii platesc TVA, ne-a declarat, ieri, secretarul general al Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR), Mihai Ionescu. „Pana acum, av
Romania este una dintre putinele tari din Uniunea Europeana in care exportatorii platesc TVA, ne-a declarat, ieri, secretarul general al Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR), Mihai Ionescu. „Pana acum, aveau dreptul sa isi deduca TVA-ul la export atat producatorul marfii, cat si casa de comert, adica firma care realiza exportul. De la 1 ianuarie, prin noul Cod Fiscal, de aceasta facilitate nu beneficiaza decat una dintre cele doua firme, ori firma producatoare, ori casa de comert, adica cea care face exportul. Asta insemna ca TVA-ul pentru marfurile exportate trebuie platit de catre casa comerciala“. Ionescu spune ca, la nivelul unei luni, se platesc aproximativ 400 milioane de euro.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.