Clubul din Ghencea a anuntat, pe site-ul sau oficial, ca a incheiat in noaptea de miercuri spre joi o intelegere cu gruparea braziliana Corinthians referitoare la transferul definitiv al lui Elton Jose Xavier Gomes. Mijlocasul de 21 de ani a sustinut
Clubul din Ghencea a anuntat, pe site-ul sau oficial, ca a incheiat in noaptea de miercuri spre joi o intelegere cu gruparea braziliana Corinthians referitoare la transferul definitiv al lui Elton Jose Xavier Gomes. Mijlocasul de 21 de ani a sustinut 36 de meciuri si a marcat doua goluri pentru echipa sa de club, cu care a obtinut titlul de campion al Braziliei in 2005. Inalt de 1,56 metri, Elton este considerat in Brazilia unul dintre cei mai tehnici si rapizi jucatori. Elton nu a jucat in ultimele trei meciuri din cauza unei tendinite la genunchiul drept.
"In timp ce altii creau diversiuni si cautau sa provoace scandaluri, noi incercam sa ne asiguram serviciile acestui jucator de geniu. Voi spune mai multe daca acest transfer se va materializa. Imi doresc mult ca Elton sa ajunga in Ghencea si nu am renuntat niciodata la ideea aducerii lui la Steaua. N-as fi precizat aceste detalii daca nu as fi descoperit cu putin timp in urma reactiile presei braziliene", a declarat managerul stelist Mihai Stoica. Cosmin Olaroiu, antrenorul ros-albastrilor, lauda calitatile brazilianului: "Ni l-am dorit si il dorim in continuare pe Elton la Steaua. Este un jucator cu o calitate tehnica formidabila, care ar da mai multa culoare jocului nostru. Ar asigura doza de spectacol si in acelasi timp de eficienta, atat de necesara dupa accidentarea lui Dica. M-as bucura mult ca acest transfer sa se materializeze, stiu ca s-au facut si se fac eforturi mari in acest sens". Potrivit presei braziliene, Steaua ar urma sa plateasca 800.000 de dolari pentru transferul lui Elton de la Corinthians. "Pretul a fost de un milion de reali (n.r. - aproximativ 800.000 de dolari). Este un pret de banana. Mult prea putin pentru un jucator care a fost comparat cu Maradona", a scris mass-media din Brazilia, care a notat ca, desi este abil si rapid, Elton a avut de suferit din cauza inaltimii, astfel ca adaptarea sa la fotbalul profesionist a fost dificila. Dezvaluirea lui Stoica a venit dupa ce Renato Duprat, reprezentantul firmei de impresariat MSI, care il detine sub contract de reprezentare pe Elton, a declarat ca asteapta sa mearga in Romania cu jucatorul pentru vizita medicala in vederea unui transfer la Steaua. "Am primit propunerea, am discutat cu directorul sportiv Edvar Simoes, cu antrenorul Emerson Leao si cu presedintele Alberto Dualib. Toti de la Corinthians au fost de acord sa-l lase pe jucator sa plece. Totul merge bine, asteptam un raspuns pentru a fixa o data in vederea vizitei medicale, care va fi efectuata in Romania", a spus Duprat. Leao nu a fost surprins de plecarea lui Elton. "In urma cu aproape o luna, impresarul lui Elton a venit si a transmis clubului ca exista o echipa din strainatate interesata. Apoi nu s-a mai auzit nimic. Acum, echipa a reaparut si jucatorul va pleca", a spus Leao.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.