Astazi are loc decernarea premiilor Uniunii Cineastilor din Romania (UCIN). Un numar de 15 filme concureaza la sectinea de fictiune de anul acesta. La premiile UCIN au putut fi inscrise filme ce au fost prezentate in premiera intre 1 ianuarie si 31
Astazi are loc decernarea premiilor Uniunii Cineastilor din Romania (UCIN). Un numar de 15 filme concureaza la sectinea de fictiune de anul acesta. La premiile UCIN au putut fi inscrise filme ce au fost prezentate in premiera intre 1 ianuarie si 31 decembrie. Premiile „se acorda cu precadere membrilor titulari sau asociati ai Uniunii Cineastilor din Romania pentru toate genurile de filme propuse de producatori. Regizorul Mircea Muresan si Lucian Pintilie au ales sa nu-si inscrie filmele in cursa pentru premii. Astfel, „Azucena“, respectiv „Tertium non datur“ nu participa la competitie.

„Au fost sau n-au fost“ „Trei frati de belea“? Publicul zice ca nu!
Juriul la sectiunea fictiune - prezidat de Alexa Visarion si format din alti opt membri - a evaluat 11 lungmetraje: „Legaturi bolnavicioase“ (regia: Tudor Giurgiu), „Pacala se intoarce“ (Geo Saizescu), „Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii“ (Catalin Mitulescu), „Hartia va fi albastra“ (Radu Muntean), „Margo“ (Ioan Carmazan), &bdq uo;Si totul era nimic...“ (Cristina Nichitus), „A fost sau n-a fost?“ (Corneliu Porumboiu), „Lacrimi de iubire“ (Iura Luncasu), „Trei frati de belea“ (Theodor Halacu-Nicon), „Ryna“ (Ruxandra Zenide) si „Happy End“ (Radu Potcoava).


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.