Partida dintre "Poli" Timisoara si Politehnica Iasi, din sferturile de finala ale Cupei Romaniei, a avut un deznodamant asteptat, in sensul ca banatenii au obtinut calificarea mai departe. Suspiciunile dinaintea partidei, alimentate serios de faptul
Partida dintre "Poli" Timisoara si Politehnica Iasi, din sferturile de finala ale Cupei Romaniei, a avut un deznodamant asteptat, in sensul ca banatenii au obtinut calificarea mai departe. Suspiciunile dinaintea partidei, alimentate serios de faptul ca moldovenii au acceptat sa joace chiar pe terenul adversarului, in conditiile in care intalnirea trebuia sa se joace pe teren neutru, cu conditia transferului a doi jucatori, au fost alimentate din plin de jocul apatic, de declaratiile de la final, dar si de acuzatiile fatise lansate de fanii Timisoarei.
Cu probleme mari de buget, Iasiul a acceptat propunerea banatenilor ca meciul sa se dispute in Banat, primindu-i in schimb pe Naidin si Ad. Ilie pentru doar 40.000 de dolari. Moldovenii au jurat ca afacerea s-a incheiat pana la startul partidei si ca pe teren s-a jucat corect. Astfel, Ionut Popa, tehnicianul oaspetilor, a afirmat dupa meci ca a facut "o afacere buna". "Imi pare rau ca am iesit din Cupa, pentru ca este frumos sa mergi mai departe, dar aceasta este situatia. Politehnica Iasi a iesit din Cupa, dar s-a ales cu doi jucatori. A fost o afacere, sa zic asa, pe care unii au inteles-o, dar n-a fost inteleasa de altii. Noi am venit sa jucam fotbal si, daca putem, sa ne calificam. Nu asa cum s-a insinuat ca am venit aici sa ne predam. Eu cred ca jocul a fost in ansamblu unul placut", a spus Popa. Acesta s-a enervat atunci cand a fost intrebat daca a observat ca timisorenii au lasat-o mai moale pe final, pentru ca echipa sa sa marcheze golul de onoare. De altfel, Popa a anuntat inca din iarna ca este mai interesat de aducerea celor doi jucatori, decat de un traseu lung in Cupa Romaniei. Cele mai dure acuzatii au venit din partea suporterilor timisoreni, care si-au exprimat parerea prin cateva bannere: "Vrem un fotbal curat, nu performante patate prin blat", "Cupa sanselor egale pentru toti a devenit o forma de negot", "Va place in deplasare? O organizam si in semifinale", "Daca asta nu e finala, de ce jucam la Timisoara?" si "Vrem trofee meritate, nu prin santaj castigate!". Gheorghe Choivorchin, noul director general al lui "Poli", s-a marginit sa comenteze doar ultimul mesaj: "Sunt convins ca trofeele vor fi castigate!".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.