TENDER SA a vandut ieri pachetul majoritar de 56,19% de actiuni ale Ardaf Cluj-Napoca companiei Sabile Limited, detinuta de fondul ceh de investitii PPF Investments, printr-o tranzactie speciala pe piata Rasdaq a Bursei. Potrivit lui Ovidiu Ten

TENDER SA a vandut ieri pachetul majoritar de 56,19% de actiuni ale Ardaf Cluj-Napoca companiei Sabile Limited, detinuta de fondul ceh de investitii PPF Investments, printr-o tranzactie speciala pe piata Rasdaq a Bursei.

Potrivit lui Ovidiu Tender, valoarea tranzactiei, de 118,7 milioane de lei (35 de milioane de euro), a fost mai mult decat dubla fata de imprumutul contractat, tot de la PPF, pentru a participa la majorarea de capital a companiei. Majorarea capitalului a fost impusa de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor si a facut posibila scoaterea companiei din administrarea speciala. ""Am iesit din afacere pentru ca asigurarile sunt un domeniu exclusivist si pentru ca sunt un investitor. Cumpar companii, le dezvolt si le revand"", a declarat Tender. Compania cipriota Sabile a ajuns la o detinere de 70% din actiunile Ardaf, datorita achizitiei anterioare a majoritatii actiunilor avocatului Daniel Voicu, printre ai carui clienti s-a numarat si PPF.

Tranzactia de ieri a fost facuta la pret de 13 bani pe actiune, cu 24,9% mai putin decat cotatia de inchidere de miercuri, de 17,4 bani, incadrandu-se in reglementarile care prevedeau o diferenta de maximum 25%. Ieri, la un sfert de ora dupa tranzactie, pe piata principala a Rasdaq, actiunile ajunsesera deja la 21,6 bani. Mai multe detalii la www.jurnalul.ro.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.