Tribunalul Bucuresti a decis ca Razvan Tranca sa fie anchetat in stare de libertate, dar procurorii au inaintat recurs impotriva deciziei, astfel ca el ramane in arest pana la judecarea acestuia. Avocata medicului acuzat de tentativa de omor, Alice
Tribunalul Bucuresti a decis ca Razvan Tranca sa fie anchetat in stare de libertate, dar procurorii au inaintat recurs impotriva deciziei, astfel ca el ramane in arest pana la judecarea acestuia. Avocata medicului acuzat de tentativa de omor, Alice Draghici, a incercat sa convinga instanta ca Razvan Tranca si victima sa ar fi avut o relatie si ca minora nu ar fi fost aruncata, ci ar fi sarit de la balconul medicului. Chiar daca medicul ar avea, totusi, ipotetic vorbind, dreptate, ramane de explicat, atat penal, cat si moral, de ce a intretinut relatii sexuale cu o pacienta, culmea, si minora.

Noul si renumitul avocat al medicului Razvan Tranca, Alice Draghici - de asemenea aparator al lui Omar Hayssam si al clanului Camataru -, a castigat prima batalie cu procurorii, in fata judecatorilor. Astfel, Tribunalul Bucuresti a respins, ieri, cererea de prelungire a mandatului de arestare preventiva eliberat pe numele medicului acuzat de tentativa de omor. Procurorii au inaintat, totusi, imediat recurs, astfel ca medicul acuzat ca a violat-o si aruncat-o de la etajul sase pe Andreea M. ramane in spatele gratiilor pana la judecarea ace stuia.

Avocatul Alice Draghici a sustinut in fata instantei Tribunalului Bucuresti ca medicul Razvan Tranca nu si-ar fi violat pacienta minora, ci ca intre el si Andreea M. ar exista o relatie ce ar data de aproximativ trei luni.

Apararea a mai sustinut ca Razvan Tranca si Andreea s-ar fi intalnit de aproximativ 20 de ori in ultimul timp, chiar si in afara cabinetului, si ca medicul i-ar fi dat, mai de fiecare data, bani pentru plata chiriei, a cartelei telefonice sau de buzunar. Mai mult, apararea a sustinut ca RazvanTranca ar iubi-o, inca, pe Andreea M. Un amanunt interesant este acela ca sotiei medicului i s-a facut rau in sala de judecata, pe care a parasit-o pentru a lua aer.

Se incearca discreditarea victimei
Aparatoarea medicului a mai spus ca existenta unei relatii intre cei doi reiese si din faptul ca Razvan Tranca ar fi operat-o pe mama si verisoara Andreei. Cat despre incidentul din seara zilei de 16 februarie, avocatul Alice Draghici a opinat: “Prezenta ei nu poate fi justificata nici prin faptul ca a fost pacalita timp de trei ore ca o casa de locuit este cabinet medical sau sa constati ca nu e nevoie, dupa sase saptamani de la interventia chirurgicala, sa schimbi pansamentul”. Cat despre cazatura de la etajul sase, avocatul Draghici opineaza ca, atata vreme cat fata a “aterizat” in picioare, nu poate fi vorba despre faptul ca ea a fost aruncata, ci, mai degraba, despre faptul ca ar fi sarit singura, din cauza labilitatii psihice. Alice Draghici a facut trimitere si la situatia scolara, nu tocmai roz, a victimei. Toate aceste argumente par menite sa discrediteze imaginea si, implicit, credibilitatea minorei. Mai mult, aparatorul medicului lanseaza si un atac, anuntand ca Razvan Tranca este pregatit sa o acuze pe Andreea M. de denunt calomnios.

Avocata minorei, rezervata
De cealalta parte, aparatoarea minorei, Beatrice Comaniceanu, s-a aratat rezervata si a evitat sa comenteze cazul in fata mass-media pana ce instanta nu se va pronunta asupra dosarului. Avocatul Comaniceanu a spus doar ca minorei i s-a facut rau, miercuri, la domiciliu si ca a fost nevoie de interventia Serviciului de Ambulanta.
In aceeasi ordine de idei, concluziile anchetatorilor - altminteri discreti in relatia cu mass-media - sunt clare: fata a fost violata, apoi aruncata de la etajul sase al blocului in care locuieste Razvan Tranca, acesta fiind acuzat de tentativa de omor. Anchetatorii mai noteaza ca minora Andreea M. va avea nevoie de luni de zile de recuperare.

Relatia medic-pacient minor, incriminata deontologic si penal

Un alt aspect interesant in acest caz este relatia medic-pacient cu atat mai mult, cu cat acesta din urma era minor. Chiar daca medicul Razvan Tranca ar avea - ipotetic vorbind - dreptate, ramane de explicat, atat din punct de vedere moral, cat si penal, de ce el a intretinut o relatie extra-profesionala cu o pacienta minora. Lucrurile sunt, in ambele cazuri, clare. Moral vorbind, Colegiul Medicilor si Codul Deontologic interzic doctorului sa aiba relatii extraprofesionale cu pacientii, indiferent daca ar fi vorba despre batutul covoarelor sau sex. Sanctiunile sunt, totusi, blande, mergand, in cel mai rau caz, pana la o suspendare a dreptului d elibera practica pe o perioada limitata, si, nicidecum, la anularea acestuia.

Din punct de vedere penal, lucrurile sunt si mai clare, iar sanctiunile mult mai aspre. Astfel, potrivit art. 198 Cod Penal, actul sexual cu un minor se pedepseste cu ani grei de inchisoare. „Cu aceeasi pedeapsa (de la 3 la 10 ani - n.r.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.