Regia Autonoma de Gospodarie Comunala (RAGC) Bacau s-a judecat, pentru un apometru de 2 milioane lei, cu o persoana decedata de patru ani, la care a trimis si executorul sa-i ia banii.

Procesul s-a judecat in lipsa partilor, iar instanta
Regia Autonoma de Gospodarie Comunala (RAGC) Bacau s-a judecat, pentru un apometru de 2 milioane lei, cu o persoana decedata de patru ani, la care a trimis si executorul sa-i ia banii.

Procesul s-a judecat in lipsa partilor, iar instanta l-a obligat pe decedat la plata unei sume de doua milioane de lei, iar executorul judecatoresc i-a trimis somatie batranului inmormantat de patru ani. Povestea a inceput in 2002, cand Jan Calin si-a montat apometre in curte. In acelasi an, Jan Calin a murit. Vaduva, Jenica Calin, de 76 de ani, cu o pensie de 230 lei, s-a vazut nevoita sa renunte la alimentarea cu apa de la reteaua publica. A rugat unul dintre vecini sa-i faca o pompa in curte. In februarie 2006, un angajat al RAGC a venit si a inlocuit contorul vechi cu unul nou. Nu a durat mult timp si Jenica Calin s-a trezit la poarta cu alti salariati de la RAGC care i-au prezentat o factura fiscala si devizul de plata cu suma de 200,30 RON. „Mi-au spus ca e vorba de apometru si ca trebuie sa semnez, spune batrana. Am semnat, desi nu-i chemasem eu sa schimbe ceva pe acolo. N-am stiut ca voi fi pusa la plata“. De altfel, septuagenara avea s a-si aduca aminte de “musafirii “ei in toamna lui 2006. Atunci a ajuns acasa o citatie de chemare in judecata a sotului, mort de patru ani, „pentru a fi obligat la plata sumei de 200,30 RON, reprezentand contravaloarea facturii de apometru”.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.