Pentru a supravietui in acest context, sunt necesare: restructurarea sistemului de invatamant (invatamantul continuu, invatamantul non formal si informal, invatamantul la distanta, invatamantul autodidact); imbunatatirea substantiala a comunicarii i
Pentru a supravietui in acest context, sunt necesare: restructurarea sistemului de invatamant (invatamantul continuu, invatamantul non formal si informal, invatamantul la distanta, invatamantul autodidact); imbunatatirea substantiala a comunicarii interumane, pe masura si la nivelul dezvoltarii comunicatiilor si, nu in ultimul rand, schimbarea mentalitatii firmelor generatoare de profit, care trebuie sa se implice direct in dezvoltarea Omului. Afirmatie utopica pentru multi, poate, dar cat se poate de adevarata pentru cei care inteleg aparitia germenilor unei noi societati - Societatea bazata pe Cunoastere. Revenind la firme, aceasta noua misiune nu este o forma de binefacere, de mecenat sau sponsorizare, ci o activitate coerenta, desfasurata in interes propriu, concret, de supravietuire in piata! A fi in varful piramidei inseamna a fi la curent si a utiliza tehnici si tehnologii de varf, iar acest lucru este posibil doar cu un personal adecvat instruit si care este din ce in ce mai greu de gasit. Cel mai interesat intr-o problema oarecare este si cel ce trebuie sa faca primul pas pentru a o rezolva. Pentru a fi in frunte, nu mai este posibil sa se astepte pana se gaseste "omul potrivit", ci el trebuie identificat si cultivat! In plus, succesul in piata este conditionat de capacitatea produsului de a satisface o nevoie, conditionata la randul ei de nivelul de intelegere al cumparatorului. Limita vitezei de "difuzie" a cunostintelor intr-o populatie devine, practic, limita procesului de dezvoltare a acelei populatii si, evident, limita succesului unei firme in acea piata. Pentru a alege coerent si constient intre doua produse pe cat de banale ieri, pe atat de sofisticate azi - doua telefoane - este nevoie de un volum din ce in ce mai mare de cunostinte. Cine sa le furnizeze? Scoala? Sau chiar firmele producatoare? Iata o inversiune neasteptata! Procesul cel mai neglijat azi pe planeta, procesul educativ, devine factorul esential in evolutia socio-economica mondiala. Cunoasterea si nu doar simpla informatie (cunostinte) devine Valoare, surse de Putere si de Profit, iar procesul de generare a cunoasterii si de raspandire a acesteia trebuie si va fi sprijinit chiar de firmele interesate sa reziste pe piata globala.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.