Succesul ""Back to Black"" se datoreaza trecutului zbuciumat Compozitoare, cu o voce grava si usor de recunoscut, Amy Winehouse se afla la cel de-al doilea album din cariera. Primul sau album, ""Frank"" (2003), a inregistrat vanzari de mili

Succesul
""Back to Black"" se datoreaza
trecutului
zbuciumat

Compozitoare, cu o voce grava si usor de recunoscut, Amy Winehouse se afla la cel de-al doilea album din cariera. Primul sau album, ""Frank"" (2003), a inregistrat vanzari de milioane de exemplare, aducandu-i artistei celebritatea in Marea Britanie, dar si cateva premii substantiale. ""Back To Black"" este un album care contine compozitii ce poarta semnatura cantaretei, o combinatie perfecta intre stiluri diferite de muzica: rock&roll-ul anilor a€™60, R&B si soul, la care se adauga vocea exceptionala si timbrul inconfundabil al artistei Amy Winehouse, care a castigat recent un premiu Brit la categoria ""cea mai buna cantareata britanica"".

INSPIRATIE. Winehouse s-a nascut intr-o familie cu jazz-ul in sange. La doar 10 ani, Amy a cantat in grupul rap ""Sweeta€™na€™Sour"", iar la 13 ani a fost exmatriculata pentru atitudinea rebela si pentru ca si-a pus cercel in nas. A crescut ascultand diverse genuri muzicale (de la Salta€™na€™Pepa la Sarah Vaughan) si a studiat ani la rand chitara. La 16 ani s-a apucat serios de muzica datorita prietenului ei, cantaret soul, Tyler James, care a ajutat-o sa semneze un contract cu casa de discuri Island/Universal.
""Dupa «Frank» n-am mai reusit sa compun nimic timp de un an jumate. L-am intalnit insa pe Mark Ronson, care m-a inspirat, si in doar sase luni am dat gata albumul «Back to Black»"", spune ea. ""Rehab"", primul extras pe single, reprezinta, de fapt, refuzul artistei de a se interna intr-o clinica de dezintoxicare si de a urma un tratament. Asta pentru ca in trecut, Amy a avut probleme serioase cu alcoolul si drogurile. Mai mult, devenise anorexica, ea singura recunoscand ca sufera si de depresie acuta. Noul album se afla deja pe primul loc in topul britanic, Winehouse promovandu-l deja printr-un turneu care se va incheia la sfarsitul lunii martie. Ce surprize ne mai pregateste Amy? Vom vedea!

FLASHNEWS


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.