Directorul general al Directiei Juridice a Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Ioan Alexandru Mandrut, a fost prins marti in flagrant in timp ce primea mita in valoare de 20.000 de dolari. Procurorii DNA il acuza pe Mandrut ca
Directorul general al Directiei Juridice a Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Ioan Alexandru Mandrut, a fost prins marti in flagrant in timp ce primea mita in valoare de 20.000 de dolari. Procurorii DNA il acuza pe Mandrut ca, in perioada 2006-februarie 2007, a primit in total 40.000 de dolari mita.
Presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, a declarat ca l-a suspendat imediat din functie pe seful Directiei Juridice dupa ce acesta a fost retinut de procurori pentru infractiunea de luare de mita in forma continuata. Atanasiu a mai spus ca va pune la dispozitia procurorilor toate documentele pentru instrumentarea cazului. "AVAS considera ca situatia creata aduce mari prejudicii institutiei si activitatii pe care acesta o desfasoara si precizeaza ca respectiva intamplare reprezinta un caz singular, ce contravine grav principiilor dupa care isi desfasoara activitatea", a subliniat Atanasiu. Dupa ce a fost retinut in timp ce primea o mita de 20.000 de dolari, Ioan Alexandru Mandrut a fost prezentat, ieri, la Tribunalul Bucuresti, impreuna cu persoanele care i-au oferit mita, cu propunere de mandat de arestare preventiva.
Potrivit procurorilor DNA, Ioan Alexandru Mandrut este cercetat penal pentru infractiunea de mita in forma continuata. Mandrut a fost consilier la Directia Activitatea de Postprivatizare din cadrul AVAS si apoi director general al Directiei Juridice din cadrul institutiei. El este acuzat de procurori ca a primit, in perioada 2006-februarie 2007, mita in valoare totala de 40.000 de dolari. DNA arata ca banii i-ar fi fost oferiti de Valeriu Guma, Ludmila Buzu si Sergiu Bulatel, reprezentanti ai SC Gerom SA Buzau, pentru a nu-si indeplini indatoririle de serviciu legate de impunerea unor penalitati societatii din Buzau care nu ar fi respectat clauzele contractuale angajate ca urmare a privatizarii, spun procurorii. Acestia mai arata ca, in schimbul banilor, Ioan Alexandru Mandrut ar fi acordat o serie de avize necesare celor trei pentru modificarea actelor constitutive ale societatii pe care o reprezentau. Mandrut ar fi primit, astfel, la data de 11 septembrie 2006, suma de 20.000 de dolari de la Valeriu Guma, Ludmila Buzu si Sergiu Bulatel. Marti, 27 februarie, Mandrut ar mai fi primit de la cei trei suma de 20.000 de dolari, fiind prins in flagrant. Ieri, Mandrut impreuna cu mituitorii sai, retinuti pentru infractiunile de luare si dare de mita, au fost prezentati la Tribunalul Municipiului Bucuresti cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile. (T.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.