Consiliul European al Cercetarii este un organism nou, pan-european, care a fost inaugurat la Berlin, in cadrul unei ceremonii la care a participat si cancelarul german, dr. Angela Merkel. Noul consiliu are un buget de 7,5 miliarde de euro de care va

Consiliul European al Cercetarii este un organism nou, pan-european, care a fost inaugurat la Berlin, in cadrul unei ceremonii la care a participat si cancelarul german, dr. Angela Merkel. Noul consiliu are un buget de 7,5 miliarde de euro de care va dispune pana in anul 2013 si a fost insarcinat sa se concentreze asupra problemelor si solutiilor fundamentale, care ar putea schimba in mod radical viata europenilor si a omenirii, in general.

Ce se cauta? Inteligenta, idei stralucite, solutii miraculoase, cu alte cuvinte se cauta oameni de geniu. Liderii europeni au pornit de la o constatare simplu de facut: inteligenta Europei migreaza, de ani de zile, in Statele Unite, pentru ca acolo sunt conditii mai bune si bani mai multi pentru cercetare. Efectul acestei „hemoragii" a fost o scadere a competitivitatii produselor europene care inglobeaza multa inteligenta. Americanii sunt mai buni chimisti, mai buni in industria aeronauticii si categoric mai buni in industria computerelor, desi cei mai multi dintre cei care au contribuit la construirea acestui avans tehnologic au fost oameni plecati din Europa.

Politica tarilor europene, care au favorizat imigratia din fostele colonii, a facut ca majoritatea savantilor fugiti in Occident din tarile foste comuniste sa prefere Statele Unite sau Canada, in dauna Europei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.