Seful Directiei Juridice a Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a fost retinut de procurorii DNA pentru luare de mita.

Juristul Alexandru Mindrut de la AVAS ar fi pretins 40.000 de dolari de la Valeriu Guma, L
Seful Directiei Juridice a Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a fost retinut de procurorii DNA pentru luare de mita.

Juristul Alexandru Mindrut de la AVAS ar fi pretins 40.000 de dolari de la Valeriu Guma, Ludmila Buzu si Sergiu Bulatel, reprezentantii firmei Gerom din Buzau, pentru a inchide ochii asupra nerespectarii clauzelor pe care cei trei si le asumasera prin contractul de privatizare a firmei. In schimbul sumei pretinse, procurorii sustin ca Mindrut s-a angajat sa nu le perceapa celor trei penalitatile aferente nerespectarii contractului de privatizare si sa le acorde o serie de avize necesare modificarii actelor constitutive ale SC Gerom SA.

Ieri, procurorii i-au retinut pe cei patru sub acuzatia de luare si dare de mita, ordonanta de retinere precizind faptul ca Mindrut ar fi primit jumatate din cei 40.000 de euro in septembrie anul trecut, iar ultimii 20.000 in urma cu doua zile, cind, de altfel, a si fost surprins in flagrant delict.

Originar din Cluj, numele lui Alexandru Mindrut si cel al fiului sau, Claudiu, au mai fost vehiculate de presa locala in urma cu doi ani in legatura cu ridicarea unui bloc de doua etaje in cartierul Europa din Cluj-Napoca, constructie care nu ar fi avut nici un fel de autorizatie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.