Directorul general al lui FC Dinamo a declarat ieri ca transferul lui Mateus Galiano da Costa a cazut din cauza faptului ca jucatorul a fost depistat cu hepatita la controlul medical. "Mateus nu a trecut testele medicale si nu il mai transferam. I
Directorul general al lui FC Dinamo a declarat ieri ca transferul lui Mateus Galiano da Costa a cazut din cauza faptului ca jucatorul a fost depistat cu hepatita la controlul medical. "Mateus nu a trecut testele medicale si nu il mai transferam. I s-a descoperit ca are hepatita", a spus Borcea.
In schimb, antrenorul Mircea Rednic a declarat ca Mateus (foto, in rosu) nu va mai fi transferat nu pentru ca ar fi bolnav, ci pentru ca exista posibilitatea declansarii virusului hepatic B, Dinamo riscand sa nu recupereze suma investita. "Mateus a plecat nu pentru ca ar fi bolnav. Poate sa faca performanta, avem hartie de la cel mai mare specialist de la noi, dar nu cred ca este normal sa investim niste bani intr-un jucator care nu este apt suta la suta. El poate sa faca performanta, joaca la echipa nationala, in campionatul portughez. Toti avem virusul asta. La unii e activ, la altii nu. La el nu e activ, dar se poate declansa oricand. Asta e, nu poti risca. Ce, Florentin Petre nu are? Ce, el nu joaca? Mi se spusese insa ca la distanta de doua luni trebuie sa faca teste si analize. Am decis insa ca nu e cazul sa dai 700.000 de euro pentru un fotbalist care nu este apt total. In plus, poate ca altii nu ar mai fi vrut sa-l ia din aceasta cauza si risti sa nu recuperezi nici macar banii. Mie, sincer, imi pare rau pentru ca il urmarisem si eu, si Raducioiu si e un jucator foarte bun. Cei de la Gil Vicente s-au bucurat ca se intoarce", a declarat Rednic. Marti, Mateus a fost remarcatul "Puriului" la antrenamentul lui Dinamo, antrenorul cerandu-le elevilor sai sa-l joace mai mult pe angolez. "Pasati cu Mateus, pasati cu Mateus!", a strigat Rednic. Altfel, presedintele lui Gil Vicente, Antonio Fiuza, a declarat pentru "Jornal de Noticias" ca Mateus s-a deplasat in Romania doar pentru vizita medicala, dar va reveni in Portugalia. "Exista un acord de principiu, dar sunt anumite conditii fara de care transferul nu se face. Sportivul continua sa apartina de Gil Vicente si va reveni dupa testele medicale", a afirmat Fiuza. De asemenea, clubul angolez unde a fost format jucatorul solicita 25 la suta din suma primita in cazul unui eventual transfer al lui Mateus, sustinand ca exista un contract in acest sens.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.