Deputatul PD Stelian Dutu, fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta, va fi judecat pentru producerea unui prejudiciu total de 3.320.000 de euro. Conform rechizitoriului procurorilor, ca presedinte al CJ Constanta, Dutu a impiedicat efectua
Deputatul PD Stelian Dutu, fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta, va fi judecat pentru producerea unui prejudiciu total de 3.320.000 de euro. Conform rechizitoriului procurorilor, ca presedinte al CJ Constanta, Dutu a impiedicat efectuarea unor plati aferente unui acord de imprumut in valoare de 17 milioane de dolari, contractat de Regia Autonoma Judeteana de Apa Constanta, aflata in subordinea Consiliului Judetean. In anul 1999, datoria ajunsese la 54 de miliarde de lei vechi. Regia a actionat in judecata Consiliul, iar in 2005 Curtea de Apel Constanta a constatat ca datoria se ridicase intre timp la aproape 142 de miliarde, cu tot cu dobinzi si penalitati.

Mai mult, Dutu ar fi angajat plati in valoare de 320.000 de euro catre consultantul la privatizarea regiei, acoperite prin doua acte aditionale la contractul-cadru, dintre care unul nici nu a fost inregistrat. (C.S.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.