Presedintele Aliantei SED LEX, Vasile Marica, a declarat ieri, pentru Rompres, ca functionarii publici vor recurge la greva de avertisment si greva generala, in urma declaratiilor primului ministru Calin Popescu Tariceanu, facuta la sedinta de bilant
Presedintele Aliantei SED LEX, Vasile Marica, a declarat ieri, pentru Rompres, ca functionarii publici vor recurge la greva de avertisment si greva generala, in urma declaratiilor primului ministru Calin Popescu Tariceanu, facuta la sedinta de bilant a MAI, cand a solicitat o crestere a eficientei functionarilor publici, odata cu cresterea salariilor acestora cu 18 la suta in anul 2007. "Guvernul ne obliga sa recurgem la greva de avertisment si greva generala. Alianta SED LEX protesteaza fata de afirmatia primului ministru, deoarece functionarii publici au primit, in acest an, cea mai mica crestere salariala dintre toate categoriile de personal bugetar", sustine Marica. Conform liderului sindical, functionarii publici au 610 lei salariu mediu net, cu 360 lei sub media pe economia nationala. "Nici pana la aceasta data nu am convenit cu reprezentantii Guvernului in ceea ce priveste valoarea punctului care va sta la baza stabilirii salariilor in noua lege a salarizarii functionarilor publici. Functionarii publici sunt singura categorie sociala supusa restrictiilor si incompatibilitatilor", isi sustine declaratia de presa Vasile Marica. Pana la aceasta data, din sistemul functiei publice au plecat 5.500 de functionari, in special din domeniul tehnologiei informatiei si din alte directii de specialitate ale administratiei publice.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.