Comisia pentru anchetarea motivelor privind suspendarea presedintelui Traian Basescu a avut ieri o prima sedinta in care s-a adoptat regulamentul. Membrii comisiei vor lucra saptamana viitoare in fiecare zi, de luni pana joi, iar sedintele vor fi pub
Comisia pentru anchetarea motivelor privind suspendarea presedintelui Traian Basescu a avut ieri o prima sedinta in care s-a adoptat regulamentul. Membrii comisiei vor lucra saptamana viitoare in fiecare zi, de luni pana joi, iar sedintele vor fi publice. Vicepresedintele comisiei, senatorul PRM Valentin Dinescu a aratat ca materialul dezbatut miercuri in Parlament nu are nimic de-a face cu aceasta comisie, dar raportul final al comisiei va fi anexat materialului amintit si trimis Curtii Constitutionale pentru a primi aviz.

CERERI DE AUDIERE. La randul sau, presedintele comisiei, senatorul conservator Dan Voiculescu, a aratat ca membrii comisiei au discutat posibilitatea audierii presedintelui Traian Basescu si a premierului Calin Popescu Tariceanu insa nu s-a luat o decizie asupra acestor puncte. Voiculescu a mai precizat ca au fost depuse deja la secretariatul comisiei cereri de audiere din partea unor parlamentari, unul dintre acestia fiind deputatul independent Nati Meir. ""Asigur opinia publica si pe presedintele Traian Basescu ca aceasta comisie va fi obiectiva. Nu se pune problema unor vendete politice pe o problema atat de importanta pentru Romania"", a mentionat presedintele comisiei. El a aratat insa ca pe parcursul anchetei privind eventualele fapte anticonstitutionale ale presedintelui pot sa apara si fapte penale savarsite de presedinte. ""Faptele penale nu vor fi atributul comisiei noastre. Vom intocmi un dosar separat care va fi trimis Parchetului. Presedintele Romaniei nu poate fi anchetat pe perioada mandatului, dar, daca apar fapte penale, acestea vor fi indosariate"", a explicat liderul PC.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.