Cele mai lichide actiuni au pierdut 3,70%, iar indicele BET - Compozit s-a depreciat cu 3,42% Si investitorii de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au intrat, ieri, in panica, pe fondul caderii pietei din China, care a dat tonul scaderilor tutu

Cele mai lichide actiuni au pierdut 3,70%, iar indicele BET - Compozit s-a depreciat cu 3,42%

Si investitorii de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au intrat, ieri, in panica, pe fondul caderii pietei din China, care a dat tonul scaderilor tuturor burselor la nivel mondial. Cele mai lichide actiuni au pierdut 3,70%, indicele BET - Compozit s-a depreciat cu 3,42%, iar titlurile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) au inregistrat o scadere medie de 2,77%.

"Scaderile resimtite la Bursa din Bucuresti sunt rezultatul retragerii micilor investitori, care au reactionat imediat la caderea pietei din China, desi nu exista nicio corelatie directa intre cele doua piete", sustine Adrian Simionescu, directorul general al Finans Securities.

Actiunile BRD s-au ieftinit cu 5,5% intr-o singura zi

Insa nu doar micii investitori au reactionat: actiunile BRD si titlurile Petrom, aflate constant in vizorul investitorilor straini, au pierdut, intr-o singura sesiune bursiera, 5,53%, si, respectiv, 3,28%. Titlurile BRD au inchis, ieri, la pretul de 22,2000 lei/actiune. Potrivit lui Iulian Panait, presedintele KTD Invest, deprecierea actiunilor BRD va continua si in urmatoarele doua saptamani, dupa cele aproximativ zece sedinte consecutive de crestere agresiva. Si titlurile Bancii Comerciale Carpatica (BCC) au coborat cu 4,72%, pana la cursul de 0,6050 lei/actiune, in timp ce titlurile Bancii Transilvania (TLV) s-au ieftinit cu "numai" 3,51%, pana la pragul de 1,1000 lei/actiune. Tranzactiile cu titluri TLV au cumulat 12,76 milioane de lei, plasand emitentul pe a treia pozitie ca lichiditate.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.