Declinul pietelor financiare internationale a fost declansat de vanzarile masive de actiuni la bursa din Shanghai, pe fondul temerilor investitorilor ca titlurile sunt supraevaluate. Corectia de pe pietele chineze s-a produs dupa ce autoritatile loca
Declinul pietelor financiare internationale a fost declansat de vanzarile masive de actiuni la bursa din Shanghai, pe fondul temerilor investitorilor ca titlurile sunt supraevaluate. Corectia de pe pietele chineze s-a produs dupa ce autoritatile locale au anuntat ca vor intensifica eforturile de prevenire a speculatiilor. Si indicele bursier american (Dow Jones) a pierdut peste 500 de puncte in cursul sedintei de marti, dupa ce Alan Greenspan, fostul presedinte al Rezervei Federale, a avertizat ca economia americana ar putea intra in recesiune, motiv care s-a adaugat celui chinezesc. Nici Bursa de Valori Bucuresti (BVB) nu a ramas indiferenta, iar ieri a suferit o scadere generala de circa 3,5%, dupa ce, de la inceputul anului, a mers din maxim in maxim istoric. "Avand in vedere caderile burselor din China, Japonia, Statele Unite si alte tari din Europa, clientii locali au considerat ca nerezidentii vor incepe sa-si reduca pozitiile si la Bucuresti, de aceea au apreciat ca este oportun sa intre la vanzare din timp", a declarat Iulian Panait, analist la KTD Invest, transmite Mediafax. Indicele general al pietei, BET-C, a incheiat ziua in coborare cu 3,43%, iar cea mai mare pierdere a fost consemnata de indicele actiunilor lichide, BET, care a scazut cu 3,7%. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.